Serra Bucak, Sur muhtarlarıyla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Sur ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Sur ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya, Eşbaşkan Bucak’ın yanı sıra DBB Genel Sekreteri Serdar Bakıroğlu, meclis üyeleri, daire başkanları, Sur Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Alakuş ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda, ilçede devam eden hizmetler, altyapı yatırımları ve 2026 yılına yönelik planlanan projeler kapsamlı şekilde ele alındı.

‘Önemli adımlar atıldı’

Toplantıda konuşan Eşbaşkan Bucak, Sur ilçesi muhtarlarıyla daha önce de bir araya geldiklerini hatırlatarak, sahada yürütülen çalışmaların görünür kılınmasının önemli olduğunu vurguladı. Sekiz yıllık kayyım döneminin ardından hizmet üretme sürecinin yeniden yapılandırıldığını belirten Eşbaşkan Bucak, iki yıllık süreçte özellikle altyapı, yol ve su hizmetlerinde önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Eşbaşkan Bucak, merkezden 50 kırsal mahalleye su temini sağlandığını belirterek, uzun yıllardır su sorunu yaşayan bazı mahallelerde kalıcı çözümler üretildiğini söyledi. Eşbaşkan Bucak, bazı mahalleler için ise 2026 yılı planlaması kapsamında yeni hat çekimleri, depo kapasite artırımları ve şebeke yenileme çalışmalarının programlandığını aktardı. Eşbaşkan Bucak, muhtarlarla düzenli aralıklarla bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek, katılımcı ve çözüm odaklı yönetim anlayışını sürdüreceklerini ifade etti.

Toplantıda ilgili daire başkanları ve şube müdürleri de Sur ilçesi mahallelerinde yapılan ve devam eden çalışmalar ile 2026 yılı için planlanan projelere ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda söz alan muhtarlar ise mahalle ziyaretlerinin önemine dikkat çekerek, yol, su, altyapı ve ulaşım konularındaki taleplerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri