TİGRİS HABER - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) 12. kongresinde yapılan değerlendirmelerde, sendikal mücadelenin yalnızca özlük haklarıyla sınırlı tutulmadığı; toplumsal adalet, eşitlik ve demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak ele alındığı vurgulandı. İhraçlara, baskılara, hukuksuzluklara ve emekçilerin haklarını hedef alan politikalara karşı kararlı bir duruş sergilendiği ifade edildi.
Bugün yönetim sorumluluğunu üstlenen yeni yönetim kuruluna başarı dileklerinin iletildiği kongrede, mücadeleyle oluşturulan sendikal değerlerin korunacağı, örgütlü mücadelenin daha da büyütüleceği ve emekçilerin iradesinin her koşulda savunulacağı mesajı verildi.
Tüm üyelere, delegelere ve dayanışma gösteren kurumlara teşekkür edilen kongre, 'Hiçbir makam mücadeleden daha değerli değildir; yönetimler değişir ancak emekten, eşitlikten ve adaletten yana mücadele baki kalır' vurgusuyla son buldu.