Şile Belediye Başkanı görevden alındı

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

TİGRİS HABER - CHP'li Şile Belediyesi’ne yönelik başlatılan "örgütlü suç", "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddialarını içeren soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada tutuklanan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alındı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve rüşvet alma” suçlamalarıyla hakkında soruşturma yürütülen Kabadayı'nın, 14 Temmuz 2025 tarihinde İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın tutuklanması üzerine, Anayasa’nın 127’nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi kapsamında geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırılması uygun görülmüştür.”

5 Kişi Tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında Kabadayı ile birlikte şüpheliler Oğuz Kaçmaz, Tuncay Tolga Özçakmak, Ali Şafak ve Evren Buçhan da daha önce gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. (Haber Merkezi)

N

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri