SP’li adaydan dikkat çeken vaatler

Saadet Partisi’nin Kayapınar Belediye Başkan adayı avukat Enes Akdemir,  dikkat çeken vaatlerde bulundu. Akdemir, seçilmesi durumunda Biogaz santrali ve İlçeye mezarlık kuracağını söyledi.

Berçem KARTAL

Tigris Haber - Saadet Partisi’nin Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkan adayı Enes Akdemir, gazetemizi ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kayapınar’ın sorunlarını bildiğini belirten Akdemir, “Kayapınar için görev verilirse 41 tane proje hazırladık.  Eğitim, ekonomi, istihdam ve sosyal belediyecilik projelerimiz var. Vatandaşın huzurunu ve refahını sağlamak için uğraş vereceğiz. Park, bahçe ve elektrik direkleri yapılarak bir belediyecilik anlayışını benimsemiyorum. Belediye, halkın ulaştığı ve halkla buluştuğu yerdir. Ekonomik, gençler ve kadınlarla ilgili birçok projemiz var. Dezavantajlı grupların hayata kazandırılmasıyla ilgili projelerimiz var. Örneğin mahkumlar, engelli bireyler ve yaşlılar. En önemli projelerimizden biri dört danışma meclisi kuracağız.  Bunlar; gençlik, kadın, muhtar ve esnaf meclisleridir. Sağlıkla ilgili projelerimiz de var. Oy devşirmek için araç kaldırıyoruz diye temel hak olan sağlık düşünülmüyor. Köyler ve hastaneler arası ring servisleri yapacağız. Mobil gezici sağlık araçları olacak.  Taşrada yaşayan gençlerimiz için de mobil spor araçları hizmet edecek” dedi.

Danışmanlık büroları açacağız

Üreten belediye olmak istediklerini ifade eden Akdemir projelerini şöyle sıraladı, “Diyarbakırlı iş adamlarını davet edip yatırım yapılması konusunda uğraş vereceğiz. İlçede iki büro kuracağız. Bunlardan biri hukuki danışmanlık bürosu açacağız. Toplumsal anlamda ayıplanmayacak ve engellenmeyecek konularda ücretsiz avukat danışmanlık hizmeti vatandaşlarımıza vereceğiz.  İkinci olarak da ekonomik danışmanlık bürosu açacağız. Vatandaşlarımızın girişimci olması için eğitimler vereceğiz. İşleri büyütmek isteyenler içinde fikirler sunacağız.

Sosyal tesisler kuracağız

Halkımız için sıraya girmeden giyimden gıdaya ve kırtasiyeden zücaciyeye kadar halk ucuzluk merkezleri açacağız. Halkın uygun fiyatlarla oturabilecekleri belediye sosyal tesisleri kuracağız. Çiftçimizin ürettiği ve hayvancılıkla uğraşanlardan ürünlerini alıp bu tesislerde kullanacağız. Bu tesislerimizde; cafe, restaurantlarda dışarıdan mal alınmayacak ve burada yetişen ürünlerimiz kullanılacak.

Enerji üreteceğiz

Biogaz santralleri kuracağız. İki milyon olan şehrin atıklarıyla enerjiyi üretip elektrik ve organik gübreye çevireceğiz. Çiftçiye ve halka vereceğiz. Çiftçilere köy ürünleri satacakları kooperatifler kuracağız. Bir yokluğa, bir ihtiyaca dayanarak bu projeleri hazırladık.

Mezarlık alanı kurulacak

Vefat eden olunca defnedeceğimiz bir yer Kayapınar’da maalesef yok. Kayapınar İlçe Mezarlığını kuracağız.  Ben bu şehrin tarihine aşık bir insanım. Kültür ve Müze Müdürlüğünü aradım Kayapınar’da tarihi ve kültürel değerimizin var olup olmadığını sordum. Kayapınar’da olmadığını sadece birkaç köyde höyük çalışmaları olduğunu söylediler. Bu yüzden bizde bir proje hazırladık.  Minyamet müzesini kuracağız. Minyamet; Diyarbakır’ın sınırları içerisinde ve Orta Doğunun belki önemli birkaç eseri de içerisinde olacak. Minyatürlerini yaparak biz minyatür müzesini açacağız. Minyamet müzesinde tarihimiz, kültürümüzün içerisinde barındığı ve halkın ziyaret edeceği bununla beraber şehrimize gelen vatandaşlarımızın turizm manasında gelip uğrayacağı bir yer yapacağız. Bu şehrin tarihini, kültürünü, hislerini ve değerlerini biliyoruz. Bu hassasiyetle hazırladık.

Bir insan bir kitap projesi

Bir insan bir kitap projemiz var. Ahmedi Hani kültür kütüphanesini kuracağız. Kayapınar’ın nüfusu ne kadarsa her insan için kitap olacak.  Ayrıca her sene değişen nüfus içinde kitaplarımız çoğalıp değişecektir. Burası sadece bir kütüphane olmayacak. Gençlerimizin sınav dönemlerinde gidip gece 12’ye kadar içerisinde ders çalışacakları bir kütüphane de olacak” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri