Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde kurulan barikatların kaldırılması için 24. Gün önce başlatılan operasyonlar devam ederken, çatışmalara rağmen vatandaşların yaşam mücadelesi de sürüyor.
İlçedeki zor şartlara rağmen hayatlarını sürdüren vatandaşlardan kimi evine bir lokma ekmek götürme peşinde, kimi çatışmalardan kaçarak başka yerlere sığınma derdinde. Tigris Haber Gazetesi olarak yasaklı İlçeye giderek, vatandaşın durumunu gözlemledik.
Çatışmaların olmadığı bölgede kalan vatandaşlar, günlerdir çatışma ve ağır silah sesleri altında yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, çatışmaların son bulmasını istedi. Diyalog ve müzakere ile sorunların çözümünü isteyen vatandaşlar, ölümle bir yere varılmayacağı mesajını verdi.
İlyas AKENGİN-ÖZEL HABER