Sur’da göç eden ailelere yardım kampanyası başlatıldı

Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri Sur ilçesindeki çatışmalardan ötürü kış ortasında evlerini terk etmek zorunda kalan fakir vatandaşların yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlatıldı. Diyarbakır Valiliği ise 4 bin 322 aile ve 603 mağdur esnafa

 Diyarbakır Sur İlçesi’nde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeniyle 22 bin insan zorunlu olarak yerinden oldu. Ekonomik imkanı olan vatandaşların bir kısmı kiralık ev bulurken, yoksul onlarca kişi ise kentin başka ilçelerinde yaşayan akrabalarına zorunlu misafir oldu. Diyarbakır’da Özgür der ve Memur Sen öncülüğünde 100’ü aşkın İslami sivil toplum örgütü, kış ortasında göç eden fakir vatandaşların yaralarını sarmak için ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ şiarıyla gıda, battaniye ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Hayırsever kişi, kurum ve yapıları kampanyaya destek olmaya davet eden Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Sur kaymakamlığı aracılığıyla çaresiz insanların listesine ulaşıp gelecek yardımları zaman kaybetmeden ulaştıracaklarını söyledi.

“ PKK HALKA ZARAR VERİYOR”

 “Kurtarılmış bölge hayal eden PKK'nin eylemlerinin zararını mazlum halk çekiyor” diyen Koç, şunları söyledi: “Eskiden inkarcı ve asimilasyoncu devlet ile PKK'nin siyasi ihtiraslarına kurban edilerek, iki ateş ve zulmün boşalttığı köyler ve dağlar, yerlerinden sürgün edilen insanlar vardı. Son süreçte ise PKK’nin kör bir savaşı ‘özyönetim’ gibi masumane bir kılıf altında şehir merkezleriyle ilçelere taşıması ve devletin bunu askeri yöntemlerle çözmek istemesi, beraberinde geçmişin yakılan-yıkılan-boşaltılan köylerinin yerine boşaltılan-yıkılan ilçeler ile bu ilçelerden göç etmek zorunda kalan insanlar ortaya çıkmıştır.

VALİLİK’TEN 3 MİLYON 316 BİN 464 LİRA YARDIM

 Diyarbakır Valiliği, Sur’da evlerini terk etmek zorunda kalan 4 bin 322 aileye toplam 1 milyon 562 bin 964 lira nakti yardım yaptı. Ayrıca gidecek yeri olmayan 93 kişiden oluşan 28 aile ise otel ve kamu misafirhanelerine yerleştirildi.

Valilik, aylardır işyerlerini açamayan esnafların mağduriyetlerini gidermek için ise 603 esnafa 1 milyon 753 bin 500 lira yardım yaptı.

 Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Vali Hüseyin Aksoy; “Bizler devlet adına bugüne kadar esnaf ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, bundan sonra da onların mağduriyetlerini gidermek ve Diyarbakır’ımızı daha yaşanır bir kent haline getirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletimiz vatandaşlarımızın refahı adına her türlü çalışmayı yapmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

 Haber: Ali VURANEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri