Suruç katliamı Bağlar Belediyesi tarafından lanetlendi

Suruç'ta SGDF'li gençlere yönelik bombalı saldırıda 32 kişinin yaşamını yitirmesi ve yüze yakın kişinin yaralanması Bağlar Belediyesi tarafından kınandı.

Kobanî'de inşa çalışmalarına katılmak için Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin açıklama yaptığı esnada canlı bomba saldırısı sonucu 32 kişinin yaşamını yitirmesi ve yüze yakın kişinin yaralanması Bağlar Belediyesi tarafından yapılan kitlesel basın açıklaması ile lanetlendi.

Bağlar Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına Bağlar Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat, Eşref Güler, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ile belediye personelleri katıldı. Bir dakikalık saygı duruşun ardında açıklama yapan Bağlar Belediye Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, SGDF üyesi gençlerin Rojava Devrimi'nin yıldönümü nedeni ile Kobanî'deki inşa çalışmalarına katılmak için Suruç'a geldiklerini belirterek,"Tertemiz duygularıyla Kürt halkının yanında olmak için, inşa çalışmaları için ordaydılar. Ama karanlık güçler İŞİD canileri bu gençleri hedef seçerek hayatlarına son verdi. Onları tüm insanlık adına kınıyoruz. Gençlerin o onurlu yaşamları ve mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara Allah'tan şifa diliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri