Temelli: Yarından itibaren demokrasi adına, barış adına önemli değişiklikler yaşayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulu'nda oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Temelli, “İnanıyoruz ki yarından itibaren Türkiye'de demokrasi adına, barış adına önemli değişiklikler yaşayacağız” dedi.

Tigris Haber - Oy kullandıktan sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Temelli, şöyle konuştu:

"Türkiye halklarına, emekçilere, kadınlara, gençlere, herkese; bu ülkede mağdur olmuş herkese hayırlı olsun. Rüzgar erken geldi. Bir demokrasi rüzgarı, bir barış rüzgarı esiyor. İnanıyoruz ki Türkiye'de bu seçimler her şeyden önce siyasetin dilini üslubunu değiştirecek. Siyasetin dilini ayrımcılıktan nefret söyleminden kurtaracak ve Türkiye'de yeni yaşama, bu yeni yaşamı umut edenlere değişim rüzgarı estirecek.

Bir ay boyunca bu umutla Türkiye'nin her yerinde tüm arkadaşlarımla birlikte, eşbaşkanımızla birlikte, MYK'mız, vekillerimiz, PM üyelerimiz, il ilçe teşkilatlarımızla birlikte bu umudun peşinde koştuk. Bu umudu hiç yalnız bırakmadık. İnanıyoruz ki yarından itibaren Türkiye'de demokrasi adına, barış adına önemli değişiklikler yaşayacağız. Bugün burada vatandaşlık vazifemizi yaptık. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Temelli, oy kullandıktan sonra seçim sonuçlarını HDP Genel Merkezi'nde takip etmek üzere Ankara'ya geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri