TİGRİS HABER - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 20 Eylül’de oynanan Amedspor-Beşiktaş karşılaşmasının ardından yapılan disiplin sevklerini açıkladı.
Amedspor; “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları”, “talimatlara aykırı hareket”, “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” ve “usulsüz seyirci alınması” gerekçeleriyle PFDK’ye sevk edildi. 7 futbolcunun sarı, 1 futbolcunun kırmızı kart görmesi nedeniyle kulüp ayrıca “takım halinde sportmenliğe aykırı hareket” gerekçesiyle disipline gönderildi.
Kulüp Başkanı Nahit Eren, karşılaşmanın ardından yaptığı ve TFF tarafından “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” kapsamında değerlendirilen beyanları nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK’ye sevk edildi.
Amedspor Teknik Direktörü Besnik Hasi ise “sportmenliğe aykırı hareket” ve “hakaret” gerekçeleriyle disipline sevk edildi.
ÜÇ KULÜP BAŞKANI DAHA SEVK EDİLDİ
TFF’nin 25 Eylül tarihli disiplin sevkleri arasında Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve Çorum FK Başkanı Savaş Balçık da yer aldı. Üç başkan, “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” gerekçesiyle PFDK’ye sevk edildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle tedbirli, Fenerbahçe yardımcı antrenörü Dirk Kuyt ise “talimatlara aykırı hareket” gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK’ye gönderildi.