Tigris Haber yazdı, Başhekimin sözleşmesi sonlandırıldı

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde kendisine fazla mesai yazdırdığı iddiasıyla hakkında inceleme başlatılan Lice Devlet Hastanesi Başhekiminin sözleşmesi sonlandırıldı.

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz hafta gazetemizin ‘Göreve gelmeyen başhekim kendisine nöbet yazdı’ başlığı ile duyurduğu haber ses getirdi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü geçtiğimiz hafta söz konusu iddialarla ilgili inceleme başlatmıştı. İnceleme kapsamında başhekimin görevde olmadığı halde kendisine nöbet yazdırdığı ve maaşını fazla yazdırdığı iddia edilmişti. Sağlık Müdürlüğü incelemenin ardından kararını verdi. Bakanlık da onayı ile başhekimin sözleşmesi sonlandırıldı.

Sözleşmesi sonlandırıldı

Başhekimle ilgili bakanlığa gönderilen yazıda şöyle denildi, “4924 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli personel statüsünde Diyarbakır İlçe Halis Toprak Vakfı Devlet hastanesinde aile hekimliği uzmanı olarak görev yapmakta iken, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 42. maddesinin 22. fıkrasında yer alan “4942 sayılı kanunun hükümleri çerçevesinde sözleşmeli olarak çalışan tabipler ihtiyaç halinde, istihdam edildikleri hizmet biriminde olmak kaydıyla, ekli 133 sayılı çerçevesinde sayılan başhekim ve başhekim yardımcısı veya lazım halinde ilçelerde ilçe sağlık müdürü pozisyonlarında görevlendirilebilir.  Bu şekilde görevlendirmelere bu görevlendirmeden dolayı ayrıca herhangi bir ödeme yapılmaz.” Hükmü doğrultusunda, Diyarbakır Lice Hali Toprak Vakfı Devlet Hastanesinde başhekim olarak görevlendirilen 27.02.2020 tarih ve 3853 sayılı görevlendirme onayının Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünün 08.01.2021 tarihli ve 239 sayılı yazısının ekli 06.01.2021 tarihli dilekçesi üzerine görevlendirmesinin sonlandırılması tenzihlerinize arz ederiz” denildi.

Öte yandan başhekim talebin onaylanmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğüne istifa dilekçesini sundu. Başhekimin aile hekimliğinde görev alacağı öğrenildi.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri