TİGRİS HABER - Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, İran ile sadece “teslimiyet” koşulunda anlaşma yapılacağını belirterek, arabuluculuk ihtimalini tamamen reddetti.
Trump mesajında, “İran ile kayıtsız şartsız teslimiyet dışında anlaşma olmayacak. Büyük ve cesur müttefiklerimizle birlikte İran’ı ekonomik olarak güçlendireceğiz ve harika bir geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Trump paylaşımını “İRAN’I YENİDEN BÜYÜK YAPIN (MIGA!)” notuyla sonlandırdı.
Daha önce İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bazı ülkelerin arabuluculuk girişimlerine yeşil ışık yakmış ve “Bölgede kalıcı barışa bağlıyız. Arabuluculuk, ülkemizin haysiyetini hiçe sayanlara yönelik olmalıdır” açıklamasını yapmıştı.
Trump’ın açıklaması, Ortadoğu’da arabuluculuk yoluyla çözüm arayışlarını şimdilik sonlandırmış oldu.