Türkiye Kent Konseyleri Platformu Diyarbakır’da toplandı

Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşelir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kent Konseyi’nin yönetim yetkisini halktan aldığını belirterek,

 “Bu topraklarda eşitlik hukukuna uygun olarak yaşayabiliriz, bunu korumak bizim elimizde.” dedi.

Diyarbakır Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Diyarbakır’da toplandı. “Türkiye Kent Konseyleri Barışı Konuşuyor” sloganıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Resepsiyon Salonu’nda başlayan ve iki gün sürecek olan toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir, Siirt, Bursa, Batman ve Van Kent Konseyi üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Diyarbakır Kent Konseyi Genel Sekreteri Cihan Aydın, gerçekleştirilen toplantının savaşa karşı ortak bir aklın oluşturulması için önemli olduğuna dikkat çekerek, gün boyunca savaşa karşı ne yapılabileceği ve nasıl bir yol izlenebileceği konusunda tartışma yürütüleceğini dile getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Başkan Gültan Kışanak ise Diyarbakır’ın birçok kültürün izlerini taşıdığını ifade ederek, “Bizler bu farklılıkları çatışma nedeni olarak değil, zenginlik olarak kabul ediyoruz. Kentimizde tarihin derinliklerinde yaşanan acı olaylardan üzüntü duyuyoruz. Farklılıkları solduran olaylardan üzüntü duyuyoruz. Şimdi de amacımız biri eksilirse kendisinin eksileceğini düşünen bir Amed yaratmaktır, bu en büyük zenginliktir.” şeklinde konuştu.

‘Bu topraklarda eşitlik hukukuna uygun olarak yaşayabiliriz’

Türkiye genelindeki Kent Konseylerinin barışı tartışmasının önemli olduğuna dikkat çeken Kışanak, bunun halkların barışı tartışması anlamına geldiğini söyledi. Son zamanlarda yaşananların büyük tehlike taşıdığını ifade eden Kışanak,“Bu ülkeyi bir kaosa sokmak isteyenler var. Buna karşı bu coğrafyada yaşayan tüm özgür yurttaşlar olarak bizim bu gidişe bir dur dememiz gerekiyor. Bu topraklarda eşitlik hukukuna uygun olarak yaşayabiliriz, bunu korumak bizim elimizde.” dedi.

Kışanak’ın ardından konuşan Ankara Çankaya Kent Konseyi Genel Sekreteri Işıkhan Güler de, Türkiye halklarının savaş ortamından kurtulması ve acilen barışın ihsas edilmesi için Kent Konseyleri olarak üzerlerine düşen önemli görevler olduğunu söyledi.

Toplantı, Diyarbakır Kent Konseyi’nin hazırladığı slayt gösteriminin ardından başladı. Serbest tartışma forumı ile devam edecek toplantı, yarın açıklanacak sonuç bildirgesiyle sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri