Türkiye vatandaşları için artık o ülke vize istemiyor

Umman ile Türkiye arasında yapılan vize muafiyeti anlaşması resmen yürürlüğe girdi. Artık Türk vatandaşları, Umman’a seyahatlerinde vize almak zorunda değil.

TİGRİS HABER - Anlaşma kapsamında, Türk pasaportu sahipleri Umman’a her ziyaretlerinde 30 güne kadar kalabilecek. Ancak 180 günlük dönemde toplam kalış süresi 90 günü geçmemeli. Bu düzenleme, Umman’a turistik, ticari veya özel amaçlı seyahatleri kolaylaştırıyor.

Umman Dışişleri Bakanlığı, seyahat edecek vatandaşlara pasaportlarının en az 6 ay geçerli olmasının ve seyahat süresini kapsayan sağlık sigortası yaptırılmasının önemine dikkat çekti.

Vize muafiyeti anlaşmasıyla, iki ülke arasındaki turizm ve ticaretin hareketlenmesi bekleniyor. Özellikle iş seyahati yapan ve turistik geziler planlayan Türk vatandaşları, Umman’ı vizesiz ziyaret edebilecekleri için büyük kolaylık yaşayacak.

Bu yeni düzenleme, Umman’a seyahati planlayan Türkler için zaman ve maliyet avantajı sağlarken, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine de katkı sunuyor. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri