TİGRİS HABER - 2013 yılında kurulan şirket, kısa sürede bölgesel pazarda önemli bir oyuncu haline gelmişti.
3 Ay Süreyle Geçici Mühlet Verildi
Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Daspet Akaryakıt ve LPG Dağıtım Ticaret A.Ş. için 3 aylık geçici mühlet kararı aldı. Karar, İcra ve İflas Kanunu’nun 287. maddesi uyarınca uygulanacak. Mahkeme, alacaklıların ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde konkordato talebine itiraz edebileceğini duyurdu; itiraz gelmemesi halinde süreç devam edecek.
Hedefler Ulaşılamadan Mali Sıkıntılar Başladı
Kuruluşundan kısa bir süre sonra Adana ve çevresindeki illerde hızlı büyüyen Daspet, Türkiye genelinde istasyon sayısını %25 artırmayı hedefliyordu. Ancak son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve sektörel zorluklar, şirketin mali yapısını olumsuz etkiledi.
Daspet’in Geleceği Belirsiz
Bölgesel pazarda güçlü bir konuma sahip olan Daspet’in konkordato süreci, şirketin yeniden yapılandırılması açısından kritik öneme sahip. Mali sıkıntıların üstesinden gelinip gelinemeyeceği önümüzdeki dönemde netlik kazanacak. (Haber Merkezi)