Uganda Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye açıklaması gündem oldu

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin oğlu ve Uganda Savunma Kuvvetleri Komutanı Muhoozi Kainerugaba, sosyal medya platformu X (eski Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımlarla uluslararası gündemde geniş yankı uyandırdı.

TİGRİS HABER - Kainerugaba’nın Türkiye’ye yönelik sert ifadeler içeren mesajları diplomatik çevrelerde tartışma konusu oldu.

Paylaşımlarında Türkiye’yi hedef alan Kainerugaba’nın, Ankara yönetiminden “en az 1 milyar dolar talep ettiklerini” öne sürdüğü ve bu taleplerin karşılanmaması halinde diplomatik ilişkilerin sonlandırılabileceğini iddia ettiği belirtildi. Kainerugaba ayrıca Türkiye ile ilgili gerilime dair detay vermeden, “sorunların çözülmemesi halinde 30 gün içinde diplomatik ilişkilerin kesilebileceği” yönünde ifadeler kullandı.

Ugandalı komutanın sosyal medya mesajlarında Türkiye’ye yönelik sert ve eleştirel söylemler kullandığı, vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat etmeme çağrısında bulunduğu da iddialar arasında yer aldı. Kainerugaba’nın “Türkiye’nin karşısında şansları olmadığı” yönündeki ifadeleri de tepkilere neden oldu.

Öte yandan Kainerugaba’nın bazı paylaşımlarında İsrail’e destek açıklamaları yaptığı ve bölgesel askeri söylemler içeren ifadeler kullandığı da görüldü. Söz konusu mesajlarda farklı ülkelere yönelik dikkat çekici ve tartışmalı değerlendirmelerin yer aldığı bildirildi.

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran açıklamalar, diplomatik çevrelerde doğrulama ve resmi açıklama beklentisini de beraberinde getirdi. Türkiye ve Uganda makamlarından ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri