VİDEO - Ağrı dağı zirvesinde 3 gün konakladı, hedefi Everest

Türkiye’nin ilk solo dağcısı Diyarbakırlı Erdek Cennet Manisa’da bulunan Spil Dağı’na tırmandı.

Ali Abbas Yılmaz /ÖZEL

TİGRİS HABER - Ağrı Dağı’nda 5137 metrede yüzde 11 oksijen miktarında 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru kıran Türkiye’nin tek solo alpinisti Erdek Cennet,  81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projem kapsamında 1.517 irtifada Manisa da bulunan Spil dağı zirve tırmanışını 25.10.2020 tarihinde başarıyla gerçekleştirdi.

Cennet, 81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projem kapsamında 8. il Manisa 8. Zirvem olan Spil dağına Zirve tırmanışına Ağlayan kaya önünden başladı ve Cevizli vadisinden Spil dağı önyüz duvarından yürüyüş ve tırmanışlar ile Spil Dağı zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

Hedef Everest

Doğa ile iç içe, Sağlıklı yaşam ve bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri için farkındalık yaratmak adına yola çıktığını ifade eden Dağcı Erdek Cennet,  amacına ilişkin şöyle konuştu: “Yüksek İrtifa, Doğa, Kırsal, Eko, Kültür ve İnanç turizmlerin gelişmesine de katkı sağlamak amacım ile, Tutku derecesinde meraklı ve merakını giderme zevkine sahip Türkiye’nin tek solo alpinisti olarak: Hedefim; Bu projemi gerçekleştirdikten sonra Sanskritçe adı Sagarmatha kelimenin tam anlamı ile CENNETİN ZİRVESİ demek olan 8.848 mt.13 santim olan Dünyanın çatısı EVEREST DAĞI ZİRVESİNDE 1 gece kamp kurmaktır.”

Spil Dağı’nın özellikleri

Spil Dağı kendi jeolojik özelliklerinden dolayı farklı doğal yer şekillerinin var olduğu dağlık bir yapıya sahiptir. Harika doğası içinde yaşayan vahşi hayvanları, kuş çeşitleri ve yılkı atlarınıda görmek mümkündür, Spil dağında serbest dolaşan atlara özel bir bölge olan At Alanı bulunmaktadır ayrıca diğer yaban hayvanı türleri yaşamlarını sürdürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri