VİDEO - Diyarbakır kırsalında operasyon

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Diyarbakır kırsalında yapılan operasyonda, tespit edilen sığınaklarda çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Diyarbakır İli Kulp, Lice, Silvan ve Dicle İlçeleri kırsalında 04 Mart 2020 Çarşamba günü terör örgütüne yönelik icrasına başlanılan KAPAN-6  Şehit J.Er Necmi SEMERCİ Operasyonu başarıyla tamamlanmıştır.

Söz konusu operasyonda;

Teröristlerce kullanılan (3) adet kış sığınağı tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

Dicle İlçesi Taşağıl Köyü kırsalında taşlık alana gömülmüş vaziyette, teneke içerisine (50) kg Amonyum Nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış (1) adet El Yapımı Patlayıcı madde düzeneği ve Lice İlçesi Türeli Köyü kırsalında toprağa gömülü teneke içerisine (30) kg Amonyum Nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış (1) adet El Yapımı Patlayıcı madde düzeneği tespit edilerek Patlayıcı Madde Tespit ve İmha Timi tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak imha edilmiştir.

Lice İlçesi Türeli Köyü Çaylarbaşı Mezrasında tespit edilen mağara içerisinde, teröristler tarafından  işkence yapmakta kullanıldığı değerlendirilen (3) metre uzunluğunda zincir, zincire bağlı (2) adet masonet kelepçe ile (2) adet asma kilit ele geçirilmiştir.

Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, ev aramalarında ve bahse konu sığınaklar içerisinde; (1) adet ruhsatsız av tüfeği, (6) adet av tüfeği fişeği, (17) adet büyük tüp, (1) adet 4’lü pil bloğu, (1) adet 10’lu pil bloğu, (1) adet 9’lu pil bloğu, (7) adet pil, (1) adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, (400) kg gıda malzemesi ile çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri