VİDEO - Diyarbakır’da modern yapıların olduğu alanlar alt yapısız

Diyarbakır’ın Kayapınar bölgesindeki modern sitelerin sakinleri, alt yapı planlaması yapılmayan bölgede atık su sorunu yaşandığını, bunun da hastalığa davetiye çıkardığını belirterek, yaz ayları gelmeden tedbir alınmasını istiyor.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Süratle büyüyen ve modern kentleşme ile tanışan Diyarbakır’ın bazı bölgelerinde yakışmayan görüntüler var. Vatandaş, özellikle alt yapı sorunları çözülmediği için boş arazilere yönlendirilen atık suların çevreye zarar verdiğini, yaklaşan yaz ayları nedeniyle hastalığa davetiye çıkardığını ifade ediyor, tedbir alınmasını istiyor.

Son zamanlarda Tigris haberin şikâyet hattına gelen mesajlarda, yeni yapılan binaların bulunduğu bölgelerin alt yapı sorununun çözülmediğini görüyoruz. Binalar tamamlanmasına rağmen, ilgili belediyeler yol planlaması yapmadığı için DİSKİ tarafından su ve alt yapı hizmeti götürülemeyen sayısız bina ve sitenin şikâyetlerini dile getirmemize rağmen sorunlar çözüme kavuşturulmuyor.

Vatandaşın sayısız şikâyetlerinden sadece birini burada gündeme getirerek, sorunlu diğer bölgelerin sorunlarının da en kısa sürede çözülmesi için ilgililerine duyuruyoruz.

Tigris’e gönderilen şikayet mesajını da ilgililerin kulağına küpe olsun diye aynen yayınlıyoruz;

Sevgili Tigris Haber Ailesi, Sizleri severek takip ediyoruz.
2 yıldır bir sorun yaşamaktayız. Yaşadığımız site 2 yıldır bitmesine rağmen alt yapısı yapılmadı.Sitemizin atık suları dışarı akmakta. Hemen yanı başımızda Evliya Çelebi Ortaokulu, Anaokulu bulunmaktadır. Bu sorun sadece bizim sorunumuz değil, bu sorun büyük çevre sorunu. İnsanlara, çocuklarımıza, doğaya büyük bir tehdit oluşturuyor. Hemen yakınımızda süt için hayvan yetiştiriciliği yapılmakta. Bu hayvanlar da buradaki atık sulardan etkileniyor. Bu çevre felaketi Diyarbakır’ı genel olarak etkiliyor. Ne kadar uğraşsak da kimse sorunumuzu çözmüyor. Bu yüzyılda medyanın-basının etkili gücünün olduğunu biliyoruz. Site sakinleri olarak Belediye’ye gittik bizden 400 bin TL istediler. Müteahhide gittik beni ilgilendirmez belediyenin işi dendi.


Lütfen bizim için değil geleceğimiz olan ÇOCUKLARIMIZ için sesimizi yetkililere duyurmanızı istiyoruz...

Geçtiğimiz günlerde de Ergani yolu üzerinde fuar alanının hemen yanındaki bir sitede aynı sorun ile ilgili haber yayınlamıştık. Belediye yetkililerinin bilgisi olduğu halde hala o bölgede de bir çalışma yapılmadığı konusunda bilgi aldık. Son dönemlerde belediyelerin hizmet konusundaki aymazlığı dikkat çekerken, şikâyetlerin de dikkate alınmadığı gözlendi. Belediyeler, verilmesi gereken hizmetler konusunda gerekeni yapmadığı gibi hizmet talep eden vatandaştan yapılacak çalışmalarla ilgili para talep ettiği de dikkat çekmeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri