VİDEO - Diyarbakır’ın O iki tarihi mekanında ziyaretçi rekoru

Ramazan Bayramı bereketinden nasibini alan Diyarbakır’da, ziyaretçi akınına uğrayan iki tarihi mekanda tüm zamanların günlük ziyaretçi rekoruna imza atıldı.

Haber: Sait BAYRAM
Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER -Ramazan Bayramı’nda rotasını Diyarbakır'a çeviren yerli ve yabancı turistler, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami ve Hasanpaşa Hanı gibi çok sayıda tarihi ve kültürel mekanda yoğunluk oluşturdu.

İçkale Müze Kompleksi’ni 7 bin 437 kişi ziyaret etti

Ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle özellikle Suriçindeki tarihi İçkale müze kompleksinde uzun kuyrukların oluştuğu gözlendi. Üç gün boyunca ziyareti akınına uğrayan İçkale Müze Kompleksi'ni 7 bin 437 kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Bu kompleks için tüm zamanların günlük ziyaretçi rekoru olarak tanımlandı. Ziyaretçiler, İçkale kompleksi ziyaretleri sırasında kendilerine yardımcı olan güvenlik personeline ve Müze yetkililerine teşekkür etti.

Zerzevanda rekor

Roma İmparatorluğu döneminde sınır garnizonu olarak kullanılan ve 2020 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Zerzevan Kalesi de bu bayramda ziyaretçi akınına uğradı.

Diyarbakır'daki en önemli Doğu Roma eserlerinden kabul edilen kaleyi Ramazan bayramının 3 gününde 22 bin 447 kişi ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri