VİDEO -Diyarbakırlı EYT’liler de ses yükseltti: ‘Kanun bir an önce çıkarılsın’

Emeklilikte Yaşa Yakılanlar (EYT) sorunu yeniden gündemde. Yaştan dolayı emekli olamayan Diyarbakırlı vatandaşlar da, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini, EYT’lilerle ilgili kanun teklifinin meclise getirilmesini istedi.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER- Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gündemin en çok konuşulan konuları arasında. 4.5 milyon mağduru olan ve yıllardır gündemde olan EYT sorununa ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aylardır hazırlık yapıldığını ifade ediyor. Seçim öncesi gündeme gelen EYT sorununa ilişkin ne olacağı, nasıl yol izleneceği, düzenlemelerin neyi kapsayıp kapsamadığı ise tam olarak netlik kazanmadı. Aralık ayında düzenlemenin ayrıntılarının açıklanacağı söylense de EYT sorununda stajyer ve çıraklık meselesinin kapsam dışı olduğu açıklandı.

Diyarbakırlı EYT’liler ne istiyor?

Yaşadığım mağduriyetten kurtulmak istiyorum

Emeklilik bekleyen insanların devletten destek beklediğini ifade eden Veysi Cevahirli, “Benim gibi milyonlarca insan EYT’yi bekliyor. Bizde her seferinde mağdur oluyoruz. İnşallah bizim için bu kez güzel olur. Bizler için seçimden önce bir karar verirler, bu yasayı çıkarırlar. Bu sorunun kesin bir çözüme kavuşması gerekiyor. Bizler öldükten sonra mı bu hakkı tanıyacaklar. Ben 3 yıldır bekliyorum. Tek isteğimiz, yaşadığımız mağduriyetten kurtulmak” dedi.

Kesin bir çözüm bulunmalı

Emekli olan vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyen Murat Yıldırım, “İnsanlar emekli olmak için uzun yıllar çalışıyor. Daha sonra emekli yaşına gelmesine rağmen birçok sorunla karşılaşıyor, emekli olamıyor. Bundan dolayı bizler çok sıkıntı yaşadık. Yaştan dolayı emekli olamayan vatandaşlara yönelik yapılan bu yanlışın düzelmesi lazım. Bu sorun kesin çözüme kavuşmalıdır. İnsanlar emekli olamadığı için birçok sorunla karşılaşıyor. Seçim yaklaştığı için bunu gündeme getiriyorlar, kanunlaşsın istiyoruz” dedi.

EYT, Yıllardır tartışılan bir konu

Emekliler için yaşa takılma meselesinin Türkiye’de uzun yılardır tartışılan bir konu olduğunu belirten Mehmet Aydoğan, “Bugün bu ülkede çalışanlar bile artık geçinemeyecek duruma geldiler. Yaşa takılan emekli yurttaşların durumu bir an önce sorun olmaktan çıkarılmalı. İnsanlar çalıştıkları yılların hakkını almalı. Hizmetlerini dolduran insanlar bugün yaştan dolayı emekli olamadığı için büyük bir mağduriyet yaşıyor. Ne yazık ki bu sorun sadece seçim öncesi dile getiriliyor. Bu durumu insanları kandırmak olarak görüyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri