VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlar Erdoğan’ın gelişini yorumladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıl aradan sonra bugün Diyarbakır’a geliyor Tigris Haber olarak Diyarbakırlı vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentilerini sorduk.

Ali Çekdar Korkma - Muhammed Esen / Özel

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’a geliyor. Tgris Haber’e konuşan Diyarbakırlı vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başta iş ve yatırım olmak üzere emekli ve işçi maaşlarına zam yapılmasını talep etti

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise şöyle konuştu, ”Neye gelecek,  fabrika mı açacak, işyeri mi açacak, cezaevimi açacak. Niye gelecek .”
“Terör olayların bir an evvel bitmesini istiyoruz”
Mesut isimli genç şöyle dedi; “Terör olayların bir an evvel bitmesini istiyoruz. Diyarbakır'da Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye'nin her yerinde daha güzel beklentiler içindeyiz. “
Ahmet Dayan adlı vatandaş ise, verilen hiçbir sözün tutulmadığını söyleyerek; “Gelip ne diyecek, ne yaptı bize, neyi bize vaat ediyor, vaat ettiği şeylerin hiç bir tanesini yerine getirdi mi? Açlık, yoksulluk, perişanlık devam ediyor. Gelişi ne içindir? Asgari ücretliye yok, emekliye, dula, yetime yok. O hep yandaşlarına veriyor. Ne olacak bu işin sonu? “ diyerek tepkilerini dile getirdi.

"Türkiye’nin durumu zaten malumdur."
Ekonomik kriz nedeniyle insanların evine ekmek götüremediklerini söyleyen Mustafa adlı vatandaş da, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan Diyarbakır’a yatırım yapılmasını talep ederek;  ” Türkiye’nin durumu zaten malumdur." Diyarbakır’a bir yatırım yapmasını bekliyoruz. Millet şu anda işsiz, çoğu insan evine ekmek bile götüremiyor” dedi.  

"Başkan her yerde gönlümüze taht kurmuş"

Mustafa İşitmez adlı vatandaş; “Diyarbakırlı değilim, ben Elazığlıyım. Başkan her yerde gönlümüze taht kurmuş. Nereye gelirse gelsin başımızın üstünde yeri var. Cumhurbaşkanımızdan ricamız bölgelere geldiği zaman gerçekten sorunlarla ilgilensin. Mesela ben Elazığlıyım, deprem yaşadık bir gelsin halini görsün. Tamam, ilgi alaka çok güzel gözüküyor. Allah razı olsun. Ama emin olun ki köylere yapılan o Evlerden hiç kimse memnun değil. Daha doğru dürüst kimse evine geçemedi. Bu konuya da ilgi gösterilmesini istiyoruz. Diyarbakır süper, Cumhurbaşkanı buraya gelsin zaten mutlu bir şekilde gider. Çünkü ben buraya geliyorum Elazığ’a dönünce bana köy gibi geliyor. Yani memleketiniz çok güzel, gelişmiş, ilgi alaka da güzel. Buradaki insanlarda güzel. Cumhurbaşkanımıza iyi bir karşılama yapılacağını düşünüyorum” dedi

"Tabii ki beklentimiz olur"
Ahmet adlı vatandaş da, “Memleketimize hayırlı olmasını dileriz. Bölgelerimize yatırım yapmasını diliyoruz. Yatırımlarda iş istihdamı oluşturuyorsa, tabii ki beklentimiz olur.  Halka yönelik, ekonomiye yönelik politikaları olursa daha iyi olur” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri