VİDEO - Fiyatlar yükseldi, vatandaş 2. el giysiye yöneldi

Enflasyon yükseliyor, maliyetler artıyor, alım gücü düşüyor, TL değer kaybediyor.Esnaf, işçi, memur, iş insanları ne yapacağını bilemez durumda.

Haber: Mahsum Kara

Kamera: Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Enflasyon yükseliyor, maliyetler artıyor, alım gücü düşüyor, TL değer kaybediyor.
Esnaf, işçi, memur, iş insanları ne yapacağını bilemez durumda. Kış yaklaşıyor, elektrik, doğalgaz faturaları derken, kışlık giysi fiyatları da yurttaşı kara kara düşündürürken, Diyarbakır’da ikinci el giysi piyasası yönelim başladı.

Yaz, sonbahar derken, kış yeşil ışık yaktı, vatandaşın tedirginliği devreye girdi. Vatandaş şimdiden gelecek olan yüksek doğalgaz ve elektrik faturalarını düşünürken, diğer yandan kışlık giysi ihtiyacını nasıl karşılayacağının derdine düştü. Mağazalardaki yüksek fiyatlar karşısında şimdiden çaresiz kalan yurttaşlar, kışlık giyim ihtiyacı için çözümü ikinci el giysi satan tezgâhlarda aramaya başladı.

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesindeki Sakarya Caddesinde bulunan Sağlık Ocağı Çarşısı vatandaşların uğrak yeri oldu. Özellikle ikinci el kışlık giyim ürünlerinin satıldığı pazarda, ekonomik sıkıntı yaşayan yurttaşların sorunlarını dinledik. Vatandaş, kış gelmeden yaşadığı sıkıntıları Tigris habere anlattı.

Ne dediler?

Halden anlayan sosyal bir devlet istiyorum

Ekonomik krizden dolayı fiyatların yüksek olduğunu dile getiren Serdar Güncü, “ Benim üç çocuğum var. İkisi okul okuyor. Havalar soğudu, ben daha onlara hala bir kışlık alamamışım, çünkü fiyatlar çok yüksek. Seyyar satıcılık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Kış geldiğinde benim iş yapmama engel oluyor. Ben iş yapmadığım gün aç kalıyorum. Hayat pahalılığı o kadar çok artmış ki geçen sene aldığımız bir kışlık elbisenin fiyatı 30 lirayken şu an 150 liraya yükselmiş. Ben daha çocuklarımın okul masraflarını karşılamakta zorlanıyorken onlara bu pahalılıkta nasıl kışlık kıyafet alabilirim ki? Ben insanların halini anlayan sosyal bir devlet istiyorum” dedi.

Satışların artmasını bekliyoruz

Sakarya caddesinde esnaflık yapan Erdal Dursun, “ Kışlık elbiselerin fiyatı geçen seneye göre 3-4 kat artış göstermiş. Geçen sene 25 liraya aldığımız bir kışlık bluzu 130-140 lira arasında satıyoruz. Soğuklar başladı satışların artmasını bekliyoruz” dedi.

Fiyatlar yüksek, mont bile alamıyoruz

Yüksek olan ürün fiyatları nedeniyle kışlık mont bile alamadığını ifade eden İlhan Demir, “5 kişilik bir aileyiz. Bu fiyatlarda ben hepsine nasıl kışlık kıyafet alacağım? Geçen gün bir kışlık ayakkabı sordum 400 TL fiyat söylediler. Hayat bu kadar pahalıyken biz ne alabiliriz ki. Kış ayları bizim için çok zor geçecek” dedi.

Satış yapamıyoruz

Kışlık kıyafetlerde artan fiyatlar nedeniyle satış yapmakta zorlandıklarını belirten Harun Delek, “Geçen yıl satış durumuz çok iyiydi. Geçen sene 150 liraya sattığım genç montlarını bu sene 350 liraya satıyorum, ama alan yok. Kimsede alım gücü yok. Geçinemeyen bir halk 400 liraya bir montu nasıl alacak, alamaz. Ülkede ne huzur nede refah kaldı. Sorunlarımız bitmiyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri