VİDEO- Tanrıkulu: Türkiye’de en büyük sorun cezasızlıktır

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebiyle 2022 yılı Ocak - Kasım Ayları arasında yaşanan insan hak ihlallerine dair raporu açıkladı.

TİGRİS/özel

TİGRİS HABER- CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebiyle 2022 yılı Ocak - Kasım Ayları arasında yaşanan insan hak ihlallerine dair raporu açıkladı.

Tanrıkulu, 2022 yılında yaşanan olaylarda 97’i çocuk -en az- 2.407 insanın yaşam hakkının ihlal edildiğini ifade etti.

Tanrıkulu şunları söyledi;

78’i çocuk -en az- 4.981 kişi ise gözaltında, toplantı ve gösterilerde, cezaevlerinde işkence ve kötü muameleye maruz kaldı.

İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfının Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken “evlendirdiği” ve yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına neden olduğuna dair haberler basına yansıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayın ortaya çıkmasından 6 gün sonra açıklama yaptı. İnsanların ne giydiğinden ne yiyip içtiğine kadar her konuda açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığından ise ses çıkmadı…

Türkiye’de “yaşam hakkı” ve “işkence” söz konusu olduğunda en büyük sorun cezasızlıktır. Cezasızlık, hak ihlallerinden sorumlu olan kamu görevlilerinin gerek yasal düzenlemelerle gerekse kayırılması/korunması yoluyla korunmasıdır. Türkiye’de hak ihlali nedeniyle kamu görevlilerinin yargılandığını/cezalandırıldığını hemen hiç görmüyoruz…”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri