VİDEO- Yağ ve şeker yarım saatte bitti

Cumhurbaşkanının talimatıyla indirime giden Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, doldu taştı. Diyarbakır’da indirimli gıda maddesi alabilme umuduyla markete gelenler hayal kırıklığı yaşadı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanının talimatıyla indirime giden Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, doldu taştı. Diyarbakır’da indirimli gıda maddesi alabilme umuduyla markete gelenler hayal kırıklığı yaşadı. Yağ ve şeker yarım saat içinde bitti, diğer ürünlerdeki indirimler de vatandaşı memnun etmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, 30’un üzerindeki temel tüketim maddelerinde, indirime gitti. Sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır’da 3 şubesi bulunan Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, doldu taştı. 146 liraya satılan 5 kiloluk sıvı yağ ile 32 liraya satılan 2 kiloluk toz şeker yarım saat içinde tükendi. Yağ ve şeker alabilmek için markete gelenler, boş raflarla karşılaşınca büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile 5 kilogramlık sıvıyağ 146,90 lira, toz şeker 32 lira, 5 kilogramlık un 52,50 lira, Türk kahvesi 11.90 lira, makarna ise 4.5 liradan satışa sunuldu. Ancak, bu indirim de alım gücü her geçen gün düşen vatandaşı memnun etmedi. İndirimli ürün alabilmek için Tarım Kredi Kooperatifi’ne gelen Diyarbakırlılara mikrofon uzattık.

Zülküf adlı vatandaş:

Saat 9.00 gibi geldim. Yoğunluk vardı. Aslında tam anlamıyla indirim yoktu. Mesela pirinçte, sadece Osmancık pirincin bir çeşidinde indirim vardı. Diğer çeşitlerinde yoktu. Un, makarnanın bazı çeşitlerinde vardı, bazılarında yoktu. Her ürün başı 4-5 lira fark ediyordu. İndirimli ürünlerin bazılarına yetişemedim sadece makarna aldım.

Mahmut

Bir hafta önce de iki defa geldim. Aynı fiyatlar devam ediyor. İndirim yok. Yağ bitmiş. Diğer ürünlerin de fiyatları aynı. Hiç indirim yoktu.

Mehmet

Fiyatlar yüksekti. İkinci kalite ürünlerde indirim vardı. Onlardan da değişik bir koku geliyordu, almadım.

Mehmet

Herşey piyasanın aynısı. Hiç bir farkı yok. Kendiniz gidip bakın. Dün de geldim, bugün de fiyatları gördüm pahalıydı. Hiçbir şey almadım.

Şeyhmus

Sadece bir şeker alabildim. Şekerden başka ucuz bir şey yok. 34 liraya aldım bu şekeri. Piyasada 44 lira. Şeker dışında indirim göremedim.

Sema

Fiyatlar uçuk, değişen hiçbir şey yok. Milleti kandırıyorlar, göz boyuyorlar. Diğer marketlerde şehriye 14 lira, 6 lira. Burada da aynı. İndirim var dediler geldik, halbuki indirim değil, bindirim. Hiçbir şey alamadım. Emekli maaşıyla ne alınabilir. Yetmiyor bize.

Erdoğan duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, indirim haberini, “Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız. Ülkemizin her yerinde malum koyun-kuzu geçerli değil. Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek. 1300 tane Tarım Kredi Kooperatifi'nin marketi var. Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de, şeker, ayçiçek yağ, 30-40 çeşit ürünlerde de süratle indirime gidecek. Sen kar amacıyla çalışmayacaksın, sen başa baş çalışacaksın”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri