Yetiştirme yurdundan Avrupa'ya

Yetiştirme yurdundan Avrupa'ya

 

 

Diyarbakır’da yetiştirme yurdunda büyüyen Kick Boksçu Mukadder Batır 5 yıldır yaptığı dövüş sporunda önemli başarılara imza attı. Türkiye ve Avrupa’da dereceler elde eden Batır, spor sayesinde İzmir’de Beden Eğitim Öğretmenliği’ni kazandı.  Şuanda annesiyle birlikte yaşayan Mukadder Batır; “Spor hayatımı tamamen değiştirdi” dedi.

Diyarbakırlı 21 yaşındaki Mukadder Batır 1 yaşında babasını kaybetti. Annesi ekonomik nedenlerden dolayı bakamayınca Mukadder'i yetiştirme yurduna vermek zorunda kaldı. Yıllarca annesini göremeyen Mukadder, 10 yaşında annesiyle tanıştı. Aile sevgisi ve sıcaklığından uzak büyüyen Mukadder Batır, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinde Kick Boks antrenörü Ufuk Ertaş tarafından keşfedilerek, spora kazandırıldı.

5 yıldır yaptığı dövüş sporunda Türkiye şampiyonlukları, Avrupa üçüncülüğü gibi dereceler elde eden Mukadder, son olarak Samsun'da yapılan şampiyonada artı 70 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Mukadder, 22-29 Ekim tarihleri arasında Slovenya'da yapılacak Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Şu anda annesiyle birlikte kalan Mukadder Batır, "Spora ilk başladığımda, bazı günler yetiştirme yurdundan izin alarak geldim. Büyük zorluklar çektim. Ama sporun hayatımı değiştireceği inancındaydım. Bu fırsatı kaçırmadım. İlk şampiyonada birinci oldum. Spor hayatımı tamamen değiştirdi. Zorlu yıllardan sonra güzel bir hayatım oldu" dedi. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu'nu kazanan Mukadder, şimdi okulu bitirip, dezavantajlı çocukları sporu kazandırmak istiyor.

 

"GENÇ NÜFUS DESTEKLENMELİ"

Diyarbakır'ın genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten milli takım antrenörü Ufuk Ertaş ise "Gençlerimize yeni hayat kazandırmak, Mukadder gibi gençlerimizin daha iyi yerlere gelip, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için çaba sarfediyoruz. Bu gençlerimizin desteklenip, onlara fırsat verilmesi durumunda kendine özgüveni artan, başarılı bir genç nüfus ortaya çıkacaktır. Bunun için gençlere desteklenmeli" diye konuştu.

Özel Haber: Mehmet ÇAKAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri