Yüksekova’daki kaza Meclis gündeminde: Acil yatırım çağrısı yapıldı

Hakkâri Yüksekova'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından DEM Parti Van Milletvekili Gülderen Varlı, bölgedeki yol ve altyapı ihmallerini meclis kürsüsüne taşıyarak halkın yaşam hakkı için acil yatırım çağrısında bulundu.

İbrahim İnanç Yıldız

TİGRİS HABER - Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen ve 3 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan feci trafik kazası, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. DEM Parti Van Milletvekili Gülderen Varlı, bölgedeki kronikleşen ulaşım ve altyapı sorunlarına dikkat çekerek meclis kürsüsünden yetkililere acil çağrıda bulundu.

Yüksekova'daki kazada 3 kişi hayatını kaybetti

Sabah saatlerinde Yüksekova Çevre Yolu üzerindeki bir kavşakta meydana gelen kazada, sürücülerinin kimliği henüz belirlenemeyen otobüs firmasına ait yolcu minibüsü ile bir kamyon çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre minibüs yolcularından Orhan Onğan ve İlyas Çavunt olay yerinde can verdi. Kazadan yaralı olarak kurtulan ve ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 kişiden Sabri Ova da doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastanede tedavisi süren diğer 2 yaralının durumunun ise yakından takip edildiği bildirildi.

"Gerekli yatırımların geciktirilmesi yeni mağduriyetlere yol açıyor"

Yüksekova'yı yasa boğan bu acı haberin ardından, DEM Parti Van Milletvekili Gülderen Varlı mecliste söz alarak bölgedeki yol güvenliği eksikliğini eleştirdi.

Bölge halkının güvenli seyahat hakkının gasp edildiğini savunan Varlı, özellikle yarım bırakılan yayla yolları ve çevre yolu kavşaklarındaki düzenleme eksikliklerinin yeni facialara davetiye çıkardığını vurgulayarak, acil yatırım çağrısı yaptı.

Varlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bölge illerinde trafik güvenliği eksikliği, yetersiz yol yatırımları ve alınmayan önlemler nedeniyle benzer acılar sürekli yaşanmakta. Kış aylarında merkezlere bağlantısı kesilen yollar, aylarca açılmayan güzergâhlar ve ihmaller mağduriyetin ötesine geçmiş durumda. Bölge; dağlık ve coğrafyaya sahip olabilir, ancak bu durum gerekli yatırımların yapılmamasının mazereti olamaz. Ayrıca Gürpınar ve Beytüşşebap arasında yayla yolunda başlatılan çalışmaların yarıda bırakıldığı ve bunun siyasi gerekçelerle yapıldığı yönünde iddialar tarafımıza ulaşılmıştır. Kamu hizmeti siyasi tercihlere göre değil, halkın ihtiyaçlarına göre verilmelidir. Ayrımcılığı uygulayanlar vazgeçmelidir. Bölgenin ulaşım ve altyapı sorunları çözülmelidir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri