TİGRİS HABER - İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonlarında görülen davada mahkeme, sanık savunmaları ile avukatlarının tutukluluğa dair beyanlarını aldıktan sonra ara kararını açıkladı.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dahil 9 ismin tahliyesine karar verdi.
Tahliye edilen isimler şöyle:
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar
Esenyurt Belediyesi Personeli: Ali Fırat Baycan
Avcılar Belediyesi İhale Alma Yetkilisi: İbrahim Koçyiğit
Rıza Akpolat’ın Şoförü: Mehmet Ataş
Esenyurt Belediyesi İhale Komisyonu Üyesi: Müzeyyen Karakaş
İSFALT Muhasebe Müdürü: Oktay Aktaş
Esenyurt Belediyesi Çalışanı: Cem Alper Akyüz
Esenyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü: Mert Çelik
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çalış
Mahkeme, aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın da bulunduğu 4 ismin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Tutukluluk hallerinin devamına karar verilen isimler şöyle:
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara
Duruşma savcısı bugün görülen duruşmada ara mütalaasını açıklamıştı.
Savcı, mütalaasında Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çalış, Avcılar ihale sorumlusu İbrahim Koçyiğit ve İsfalt Musasebe Müdürü Oktay Aktaş'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerini talep etti.