Zor şartlarda yaşam mücadelesi

Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki çatışma ve yasak devam ederken, ilçede yaşayan vatandaşlar zor şartlara rağmen kendi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Başak, Barbaros, Nuh ve Cudi mahallelerine yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Ağır silahların gölgesinde yaşayan Silopi halkı, evleri yanan ve yıkılan komşularına kapılarını açarak ekmek ve erzaklarını bölüşüyor. Çatışmaların yoğunlukla yaşandığı Başak ve Barbaros mahallesinde kadınlar top ve ağır silahların sesleri altında ekmek pişiriyor. Pişirilen ekmekler komşular, evleri yıkılan ve mahallede güvenli evlere sığınan yurttaşlarla paylaşılıyor.

Başak Mahallesi'nde ağır silah sesleri altında ekmek pişiren bir anne, hamur yoğuruyor. Mahalle sakinleri gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İlyas Yağan (42) isimli yurttaş, şu ana kadar onlarca yurttaşa erzak dağıtıldığını ve kendi ihtiyaçlarının kendilerinin giderdiğini belirtti. Yağan, "Bizim ne devlete nede başkalarına ihtiyacımız yok. Yeter ki bizleri rahat bıraksınlar. Şu on günlük süre zarfı içerisinde 12 canımızı katlettiler. Bizim yakamızdan düşün artık" dedi. (DİHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri