Sevgililer Günü’nde “Aşk Büyüsü” tuzağı: 46 milyon TL’lik vurgun

Sevgililer Günü’nde “Aşk Büyüsü” tuzağı: 46 milyon TL’lik vurgun
Sevgililer Günü öncesi sosyal medya üzerinden “aşk büyüsü” ve “büyü bozma” vaadiyle yürütülen dolandırıcılık ağı çökertildi.

TİGRİS HABER - Tekirdağ merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 236 kişinin yaklaşık 46 milyon TL dolandırıldığı belirlenirken, 19 şüpheli tutuklandı.

Sosyal medyada “büyü” tuzağı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, kendilerini “büyücü”, “medyum” ve “manevi hoca” olarak tanıtan bir suç örgütü deşifre edildi.

Şüphelilerin özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde sosyal medya algoritmalarını kullanarak hedef kitleye ulaştıkları, duygusal zafiyetleri istismar ettikleri tespit edildi.

“Üzerinizde büyü var” diyerek korku yaydılar

Soruşturmada, mağdurlara “üzerinizde ağır büyü var” diyerek korku oluşturdukları, sahte ritüeller düzenledikleri belirlendi.

Muska yazma, büyü bozma, tılsım yapma ve “kurban bedeli” adı altında para talep eden şüphelilerin, dini ve ilmi dayanağı olmayan materyalleri fahiş fiyatlarla sattıkları ortaya çıktı.

Tehdit ve şantaj detayı

Şebekenin, mağdurların kişisel verilerini ve özel hayatlarına ilişkin bilgileri tehdit ve şantaj unsuru olarak kullandığı da soruşturma dosyasına yansıdı.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Tekirdağ merkezli olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Afyonkarahisar ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Silah ve dijital materyaller ele geçirildi

Operasyonlarda 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, büyü yapımında kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda materyal, 39 bin TL nakit para ile çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve harici bellek ele geçirildi.

19 kişi tutuklandı

Gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 19 kişi ise “dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “şantaj” ve “suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, özellikle sosyal medya üzerinden “büyü”, “aşk ritüeli” ve benzeri vaatlerle para talep eden kişi ve hesaplara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.