Şeyh Said’in torunları Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak

Şeyh Said’in torunları Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak
Şeyh Sait Derneği ve torunları, Şeyh Said’e hakaret eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak. Ayrıca manevi tazminat talebinde bulunacak.

HABER - GÖNÜL MORKOÇ

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı avukat Sıtkı Zilan’ın sosyal medyada yaptığı bir paylaşıma yanıt veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Şeyh Said’e hakaret etti. Mesaj kısa sürede yayıldı. Yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, Ümit Özdağ’a tepki göstermek için, #SeyhSaidonurumuzdur #şeyhsaidhalktır hashtagı açtı. Bazı kullanıcılar da Şeyh Said’in fotoğrafını profil resmi yaparak, Ümit Özdağ’a tepki gösterdi.

Torunu cevap verdi

Şeyh Said’in torunu ve Şeyh Said Derneği Başkanı Kasım Fırat da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Behr bir devê kûçik naherime (Deniz i.’in ağzıyla kirlenmez) Şeyh Said Efendiye dil uzatan hakaret edenler, bilsinler ki biz ceberut zalimlere ve onun yardakçılarına hiç perva etmedik, boyun eğmedik. Şeyh Said Efendi Kürt halkı ve inananların onurudur. Eminim ki küfürbaz faşistlere gereken cevabı vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda bulunacağız

Tigris Haber’e konuşan Kasım Fırat, Ümit Özdağ hakkında, hem halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek hem de hakaret nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Fırat, “Bugün dernek olarak hukukçularla oturup konuşacağız. Toplumu infiale sürüklemeye çalışıyor. Toplumda bölünme yaratmaya çalışıyor. Hem onun hem de onun paylaşımının altına olumsuz yorum yapanlar hakkında davacı olacağız. Savcılıkta suç duyurusunda bulunacağız. Manevi tazminat talep edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.