Şırnak’ta Kürtçe konuşma yasağı!

Şırnak’ta Kürtçe konuşma yasağı!
Şırnak’taki bir iköğretim okulundaki sınıfın duvarına, öğretmen 'Kürtçe konuşmayacağım' yazısı asarak, öğrencilerin Kürtçe konuşmasını yasakladı.

 

Şırnak’ta bir öğretmen sınıfta Kürtçe konuşmayı panoya astırdığı yazı ile yasakladı. Şırnak’ın Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulunda Kürtçe konuşmak yasaklandı. Önceki gün sosyal medyaya düşen bir fotoğrafta öğretmenin sınıfın panosuna “Kürtçe konuşmayacağım”, “Ders içinde konuşmayacağım” ve “Sınıfta kavga etmeyeceğim” yazılı kağıtları astığı görüldü.

Kürtçe konuşmanın panoya asılı kağıt ile yasaklanan sınıfta öğrencisi olan bir velinin çektiği fotoğrafın Başbakanlık İletişim Merkezine de (BİMER) gönderildiği öğrenildi. BİMER’in şikayet başvurusunu kabul ettiği ancak öğretmen hakkında henüz bir soruşturmanın başlatılmadığı da ifade edildi.

KONU MECLİSE TAŞINDI

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ise konuyu Meclise taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren İrmez, şu sorulara yanıt istedi: “Söz konusu öğretmen hakkında idari soruşturma başlatılmış mıdır? Panoya asılan ırkçı milliyetçi uyarılar Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Şırnak’taki okullara, öğrencilerin Kürtçe konuşmamasına ilişkin gönderdiğiniz bir talimat var mıdır? Bakanlığınızın, öğrencilerin kendi ana dillerinin yasaklanmasına ilişkin olarak yaşayacağı psikolojik travma durumu ile ilgili herhangi bir çalışması olacak mıdır?”

(Kaynak: EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.