Sosyoloji mezunları: Feryadımızı duyun

Sosyoloji mezunları: Feryadımızı duyun
Ataması yapılmayan 40 bin civarında sosyoloji mezunlarının durumuna dikkat çeken Atama Bekleyen Sosyoloji Mezunları, “Sosyologların feryadını duymayan, bilmeyen, görmeyen neredeyse kalmamıştır” dedi.

 

ANKARA –Türkiye’nin birçok yerinden gelen Atama Bekleyen Sosyoloji Mezunları, durumlarına dikkat çekmek için Güvenpark’ta basın açıklaması yaptı. “Aile Bakanlığı 500 kadroyu Haziran’da almalı”, “Adalet Bakanlığı 760 kadroyu ne zaman alacak?”, “Çatışmanın kaynağını sosyologlar çözümler”, “Sosyologları duyun artık” dövizleri açan sosyoloji mezunları adına İlke Dilan Tekeli açıklama yaptı. Tekeli, devlet üniversitelerinin lisans ve ikinci öğretim programları ile vakıf üniversitelerinin burslu ve ücretli sosyoloji bölümlerine 2013-2014 akademik yılında toplam 5 bin 496 kontenjanının ayrıldığını belirterek, “Giderek artan sayı nedeniyle yıllık 20 bine yaklaşan mezuna karşın memurluk atamalarında sosyoloji mezunlarına sembolik sayılarda kadro ayrılmaktadır” dedi. 

‘40 bin sosyoloji mezunu işsiz’

Tekeli, 40 bin sosyologun işsiz olduğunu belirterek, “Sosyologların feryadını duymayan, bilmeyen, görmeyen neredeyse kalmamıştır. Ancak bu konuda Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri sağır ve dilsizi oynamaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yoğun emekler sonrası ihdası yapılan 500 sosyolog kadrosunun alım takvimi konusundaki belirsizlik ve duyarsızlık eklenmiştir” dedi. 2012’de KPSS’ye girip yüksek puan alan yüzlerce adayın Adalet Bakanlığı’nın mülakatlı alımlarında çok düşük puanların atanması nedeniyle mağdur olduğunu belirten Tekeli, “Yüksek puanlı adayların puanlarının geçerli olacağı son atama dönemi ise Haziran ayıdır. Bu nedenle yüzlerce aday, 500 sosyolog kadrosunun tamamının bir an önce atamaya açılması yönündeki haklı taleplerini bakanlıklara değişik biçimde iletmektedirler” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.