Stokçular panikledi

Stokçular panikledi
Kuru fasulye, patates ve pirinçle ilgili flaş açıklama

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kuru fasulye, patates ve pirinçte üretim azlığını bahane ederek fiyatları yukarı çekmeye çalışanların stokçular olduğunu belirtti.

Haber Merkezi-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kuru fasulye, patates ve pirinçte üretim azlığını bahane ederek fiyatları yukarı çekmeye çalışanların stokçular olduğunu belirterek, bazı illerde 2011 yılı ürünü kuru fasulyenin yeni piyasaya sürüldüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kuru fasulye, patates ve pirinçte spekülasyon yapıldığına ilişkin, “Gümrük vergisinin sıfıra indirilmesinin ardından fiyatların düşeceği endişesinden panikleyen spekülatörler, ellerinde ne kadar ürün varsa piyasaya sürmeye başladı. Türkiye yılda yaklaşık 200 bin ton kuru fasulye üretmekte, 30 bin ton civarında da ithalat yapmaktadır. Bu veriler dikkate alındığında bu yıl da piyasaya arz edilen ürün miktarında herhangi bir azalma yoktur ve yeterli miktarda kuru fasulye bulunmaktadır. Kuru fasulye ile birlikte başlayan ve patates ile pirinçte de kendini gösteren fiyat oyununun nereden kaynaklandığı tespit edildi” denildi.

Kuru fasulyede yaşanan bu oyunun patateste de yaşandığının tespit edildiği ve depolarda yaklaşık 800 bin ton patatesin bulunduğunun belirlenmesinin ardından bu üründe de stokların eritilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, patatesin depo çıkış fiyatının 1,5 TL’ye kadar düştüğü kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.