Şubat ayı ihracatı 12 milyar doları aştı

Şubat ayı ihracatı 12 milyar doları aştı
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatın artışının devam ettiğine dikkat çekerek, bunun şubat ayında 12 milyar doları aştığını belirtti.

DENİZLİ - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Denizli İhracatçılar Birliğinde (DENİB) düzenlenen toplantıya; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve ihracatçılar katıldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4.3 artışla 12 milyar 93 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’nin ilk 2 aylık ihracatının yüzde 6.5 artarak 24 milyar 565 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Büyükekşi, "Birlik kaydından muaf ihraç kalemleri hariç, net mal ihracatının 2 aydaki kümüle artış performansı yüzde 6.8 oldu. Son 12 aylık dönemdeki ihracat ise yüzde 0.6 gerileyerek 152 milyar 509 milyon dolara indi" dedi.

Şubat ayında en fazla ihracatı 1 milyar 836 milyon dolarla otomotiv sektörünün yaptığı, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün 1 milyar 489 milyon dolar ihracat ile ikinci sırada, kimyevi maddeler sektörünün ise 1 milyar 449 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldığı açıklandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.