Süleyman Soylu: İki sıkıntılı bölgemiz var

Süleyman Soylu: İki sıkıntılı bölgemiz var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde koronavirüsüne karşı sosyal izolasyon konusunda sıkıntılar olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üç büyükşehirde sosyal izolasyon konusunda durumun iyi olduğunu ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntılar olduğunu söyledi.

Soylu bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, “Sosyal izolasyona uyuluyor mu?” sorusuna “Ters bir şey söyleyeceğim belki ama… Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir’de şehir çekilmiş durumda” diye yanıt verdi. “Türkiye’de hayatın yüzde 80’i durmuş durumda” ifadelerini kullandı Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle:

‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var’

(Sosyal izolasyona uyuluyor mu? sorusu üzerine) Ters bir şey söyleyeceğim belki ama… Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir’de şehir çekilmiş durumda. Yapılan her işlemde atılan her adımda bu izolasyonu sağlamak ve sosyal mesafeyi ortaya koymak önemli. Karakollarımızda yeni oluşturduğumuz bir sistem vardı. Güven Masası’na 3 bin kadın personel almıştık, onları sahaya sürüyoruz. İhtiyaç olan tüm alanları personel koymaya çalışıyoruz. Tüm kamu personeline ortaya koyduğu çabadan dolayı şükranlarını sunuyorum. Tam sosyal izolasyon her zaman gündemimizde. Bugünkü tedbirlerle bunu karşılayamazsak, tedbirleri yükseltebiliriz. Alacağımız, önereceğimiz tedbirler var. Eğer bu tedbirlerle ilgili salgının önüne geçemezsek, en yüksek tedbiri elbette ki alabiliriz. 65 yaş üstü için alınan karar olumlu sonuç verdi. Eğer ihtiyaç duyulursa şehirler arası otobüs seferlerini durdurabileceğimizi de arkadaşlarla konuştuk zaten. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.