Tahir Elçi cinayeti davasında değişen bir şey yok

Tahir Elçi cinayeti davasında değişen bir şey yok
Tahir Elçi cinayeti davasında incelenmesi için TÜBİTAK’a gönderilen harddisk imajları, arızalı olduğu için yine açılmadı. Daha önce gönderilen imajlar da açılmamıştı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 7 yıl önce kameraların önünde katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi davası sürüyor. Mahkemenin daha önce TÜBİTAK’a gönderdiği PTT Balıkçılar Şubesi ile Mardinkapı Kebap Evi’ne ait imajlar boş çıkmış, mahkeme hardisk imajlarını istemişti. Bu kez de gönderilen hardisk imajları arızalı olduğu için açılmadı. TÜBİTAK, görüntülerin açılmadığını tutanak altına aldı.

olay-yeri.jpeg

Tutanakta şu ifadelere yer verildi: “İlgili talep kapsamında merkezimize (TÜBİTAK-BİLGEM) gönderilen Toshiba marka 23DEEPVGS TZ6 seri numaralı 3TB kapasiteli hard diskin yapılan kontrolünde, mekanik olarak arızalı olduğu ve içeriğine erişilemediği tespit edilmiştir. Talep kapsamında teslimata müteakip merkezimizce gerçekleştirilen delil torbası açma videosu ve söz konusu hard diskin arızalı olduğuna dair tespit videosu ek ile sunulmuştur. Ek ile belirtilen CD’nin ilgili mahkemesine tarafınızca iletilmesi talep edilmektedir.”

İkinci kez hata

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve dava avukatlarından Mahsun Batı, konu ile ilgili şunları söyledi: “ATK görüntülerin orijinallerini değil, imajlarını inceledi. Hata bu imajlarda, imaj alınırken hata oluşmuş. Bu ikinci defa oluyor. Kameraların asılları duruyor. Bizim için önemli olan Mardinkapı Kebapevi’nn 4 No’lu kamerasıdır. Mardinkapı Kebapevi’nin 3 kamerasının görüntüsü açılıyor. Ancak olay yerine gönderen 4 No’lu kameranın kayıt almadığı söyleniyor. Daha önce Adli Tıp Kurumu’na gönderilen kamera imajlarında 4 No’lu kameranın görüntü almadığı söyledi. Bu kameraya bir müdahale var mı yok mu bu konu bir netlik kazanmadı.
tahir-elici.jpg
Bu da yapılacak incelemeler sonucu belli olacak. ATK bu konuda inceleme yaptı ve görüntü kaydı yapmadığına dair rapor düzenledi. Biz de dışarıdan aldığımız teknik destekle bu 4 No’lu kameranın görüntü alıp almadığını inceliyoruz. Bu konuda henüz biz de bir bulguya ulaşmadık. Çalışmalarımız devam ediyor. ATK 4 No’lu kameranın görüntü almadığını söylüyor bu inandırıcı değildir. Mardinkapı Kebapevi’nin 3 kamerası görüntü alıyor, ama olay yerini doğrudan gören 4 No’lu kameranın görüntü kaydı yapmadığı söyleniyor. Bu inandırıcı olmadığı gibi tesadüf de olduğunu düşünmüyoruz. Bizim için önemli olan 4 No’lu kameradır, bunun cinayetin aydınlanmasında doğrudan etkisi olacak.” (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum