Tahliye edilen BDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa’da

Tahliye edilen BDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa’da
Önceki gün tahliye edilen Milletvekili İbrahim Ayhan, kendisini karşılamaya gelen vatandaşların araç yoluna çıkması üzerine partiye ancak yürüyerek gidebildi.

Haber Merkezi- Tahliye edilen Milletvekili İbrahim Ayhan, cezaevinden çıktıktan sonraki son durağı Şanlıurfa oldu. Yüzlerce araç konvoyu ile birlikte kent merkezine giren Ayhan, burada ise yüzlerce partili ve Şanlıurfalılar tarafından karşılandı. Saatlerce parti binası önünde bekleyen ve halay çeken vatandaşlar, Ayhan’ın kent merkezine girdiğini öğrenmesi üzerine geldiği istikametteki yola çıktı. Konvoydaki araçları tek tek dolaşan partililer, İbrahim Ayhan’ı görmek için çabaladı. Yolu tamamen trafiğe kapayan partililer Ayhan’ın bulunduğu aracın etrafını sararak, sevgi gösterisinde bulundu. Yolun kapanması üzerine araçtan inen Ayhan, kalabalığın arasından partiye kadar yürümeye çalıştı. Parti binasının önünde halka hitap eden Ayhan, “Urfa bin yıllardır zulme karşı, mazlumların direniş kalesi olarak tarihte onurlu bir yer almıştır ve bugünlere gelmiştir. Bizler bu direniş geleneğinin kalesini yıktırmayacağız. Bizler onurlu ve özgür bir yaşam için bu inkar sistemine karşı bir direniş mücadelesi gerçekleştirdik. Bu direniş mücadelesinin ateşi işte burada Peygamberler şehri Şanlıurfa’da atıldı. Bu direniş ateşi ile özgürleşmemizin yolunu açan İmralı’da tutsak olan Abdullah Öcalan’a selam olsun. Faili meçhullerden geçirilerek, köylerimiz yakılarak bitirilmeye ve yok edilmeye çalışıldık. Ama gördüğünüz gibi ‘biz bir ölürüz, bin doğarız’ dedik ve buradayız. Burada olacağız” dedi.

5 yıldır soykırıma uğradıklarını söyleyen Ayhan şöyle devam etti:
“5 yıldır halkımızın sesi, halkımız yüreği ve halkımızın çözüm gücü olma iddiasıyla verdiğimiz mücadeleden dolayı üzerimizde bir soykırım politikası ve mücadelesi gerçekleştirildi. Binlerce arkadaşımız ve yoldaşımız hiçbir gerekçe ortada yokken tamamen hukuksuz bir şekilde siyasi nedenlerle hala rehin olarak zindanlarda tutulmuştur. Ama hiçbir şekilde savunduğumuz doğrulardan ve inançlardan taviz vermedik ve zalime karşı boyun eğmedik. 

urfa-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.