Taksim'de bir çocuk daha vuruldu

Taksim'de bir çocuk daha vuruldu
Taksim'de devam eden protestolar sırasında 15-16 yaşlarında bir çocuk yüzüne isabet eden gaz bombası fişeği nedeniyle yaralandı. Yaralanan çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İSTANBUL Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesi üzerine birçok merkezde gerçekleşen protestolar, Gezi parkı direnişlerinde olduğu gibi Taksim'de ve çevresinde yoğunlaştı. Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen kitlenin polis tarafından engellenmesi sonrası başlayan çatışmalar İstiklal Caddesi ve ara sokaklarının yanı sıra Cihangir ve Tarlabaşı bulvarı üzerinde sürüyor. Polisin müdahale sonrasında çok yoğun derece gaz bombasına başvurması sonucu birçok insan gazdan etkilendi. Yoğun gazdan dolayı baygınlık geçiren yurttaşların bir bölümü ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Yaşanan çatışmaların yoğunlaştığı İstiklal Caddesi'ne çıkan Mis sokak'ta 15-16 yaşlarında bir genç sol gözünün üstüne isabet eden polisin sıktığı gaz bombası fişeği nedeniyle yaralandı. Yaralanan çocuk çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

taksim-2.jpg


Beşiktaş'tan Taksim'e doğru yürüyüşe geçen kitle ise, Harbiye'de polisin müdahalesi ile karşılaşmış, burada başlayan çatışmalar Kurtuluş ve Osmanbey'e yayılmıştı. Burada ara sokaklarda devam eden çatışmalar bir müddet sürdükten sonra polis Taksim Divan Kavşağı'na kadar geri çekildi. Polisin geri çekilmesi üzerine yeniden bir araya gelen kitle yeniden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Taksim alt geçidin Şişli yönü girişinde yeniden kitlenin önüne barikat kuran polisler, kitlenin Taksim'e ulaşmak üzere barikatı zorlaması üzerine yeniden tazyikli su ve biber gazına başvurdu. Cumhuriyet caddesi üzerinde yaşanan çatışmalar hala devam ediyor. 

taksim-4.jpg

KADIKÖY

Protestoların sert polis müdahalesine rağmen sürdüğü noktalardan biri olan Kadıköy'de polisin sert müdahalesi sonucu birçok insan yaralandı. Polisle çatışmaya giren gruplardan bir bölümü ele geçirdikleri bir kamyonu polislerin üzerine sürdü. 

taksim-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.