Tan: Pakette düzgün bir şey yok

Tan: Pakette düzgün bir şey yok
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Demokratikleşme paketi dedikleri pakette, adı öyle ama içeriğinde böyle sadra şifa, işi çözecek doğru düzgün bir şey yok" dedi.

 

ANKARA - BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, internet yasasının demokrasi tarihi açısından bir "kara sayfa" olarak niteleyerek,  bunu demokrasi açısından savunmalarının mümkün olmadığını söyledi. Türkiye'nin İran, Çin ve Malezya ile aynı kulvara geldiğini ifade eden Tan, "Türkiye'nin acilen bir demokrasi ittifakına, yeni siyasal oluşumlara, birlikteliklere ihtiyacı var" dedi.

Tan gazetecilerin, TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni demokratikleşme paketine ilişkin bir soruya, "Öyle bir  şey oldu ki bunların hepsi işportacı üçkağıtçılığıyla yapılıyor. Bu yeni demokratikleşme paketi dedikleri pakette, adı öyle ama içeriğinde böyle sadra şifa  işi çözecek doğru düzgün bir şey yok" yanıtını verdi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın yolsuzlukla ilgili yorumuna BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "maksadını aşmış" şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bana göre de maksadını aşmıştır. Umarım ki bunu bir kara mizah örneği olarak söylemiştir. Bunun mizahı bile yapılamaz.  Demirtaş bey ile aynı fikirdeyim. 'Ağızdan kaçmış  bir laf' diye nitelendiriyorum. Hırsızlık, yolsuzluk ayyuka çıkmıştır.  Hiçbir şekilde hükümetin bugünkü durumunu meşru gösterecek bir siyasal duruşu Kürt siyasal hareketi gösteremez. Ama 'PKK tekrar silaha başvursun, hükümet sıkışsın, kan aksın, tabutlar gelsin' diye düşünmek de alçaklıktır, bu bir alçaklık senaryosudur. Ama 'hükümet giderse dünya yıkılır. Kürt siyaseti zımnende hükümetin yanında gözüksün, destek olsun.' Bu da başka bir yanlışlıktır. Asla. Hükümet kendi hesabını versin. Açılımın nereye gideceği, ne olacağı, nereye varacağı da bizim bileceğimiz iş." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.