Tecavüzcü polislerin soruşturmasına takipsizlik!

Tecavüzcü polislerin soruşturmasına takipsizlik!
İfade vermek için gittiği karakolda biri emekli 3 polisin tecavüzüne uğrayan Reyhan Topal'ın şikâyeti üzerine yürütülen soruşturmada savcı, tecavüzcü polisler hakkında 'delil yok' gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

İSTANBUL - Çalıştığı iş yeriyle ilgili dolandırıcılık suçlamasıyla çağrıldığı Kağıthane Asayiş Amirliği'ne giden Reyhan Topal 1 buçuk yıl önce emekli polis M.Ç  ve iki resmi polis tarafından emniyet binasının 4. katında, personelin gözü önünde tecavüze uğradı. Bu olayın ardından polisler hakkında dava dahi açılmadığı gibi ifadelerine de başvurulmadı. 27 Temmuz 2013 tarihinde ise Topal, emekli polis Çakır ve kuaför Süleyman Küney tarafından ikinci kez tecavüze uğradı ve hamile kaldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Çakır'a başvurup çocuğu aldırmak istediğini ve cenine test yapılması istediğini belirten Topal, savcıdan "Sen doğur, devlet bakar. Bu çocuklar devlete hayırlı olur" cevabını aldı. Cevabın ardından tekrar suç duyurusunda bulunan Topal'ın suç duyurusunun ardından İstanbul Cumhuriyet savcısı Mehmet Yüzgeç, hastane raporlarına dahi gerek duymadan yürütülen soruşturma da "delil yetersizliği"ni gerekçe göstererek takipsizlik kararı verdi.

'Türkiye AİHM kararlarını dikkate almıyor'

Topal hakkında savcının bağımsız rapor istemesi gerektiğini ve bunu yapmadığını belirten Avukat Eren Keskin, daha önce benzer davalarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'yi mahkûm ettiğini hatırlattı. Topal'ın avukatı Eren Keskin,  Türkiye'de özellikle işkence ve kadına yönelik şiddet davalarında ve genel olarak insan hakları davaları da yargı makamlarının AHİM kararlarını dikkate almadığını söyledi. "Ya bu kararları bilmiyorlar ya da uygulamıyor" diyen Keskin, bu durumun son örneğinin Reyhan Topal olduğunu söyledi.   Soruşturma dosyasının savcının önünde olmasına rağmen bu sürede etkin bir soruşturma yürütmeyen savcının takipsizlik kararı verdiğini dile getiren Keskin, soruşturma kapsamında Topal hakkında Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi gördüğü halde buradan rapor istenmediğini kaydetti.  

tecavuz-eren-keskin-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.