Temel'in kafası kesilip ayrı bir yere mi gömüldü?

Temel'in kafası kesilip ayrı bir yere mi gömüldü?
Cesedi vahşice başından ayrılan Ali Temel’in ruhu katillerini aramaya devam ediyor. Tanıkların anlatımı ile ortaya çıkan insanlık suçuna ilişkin Temel'in ailesi Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptı.

 

Şarkılarıyla Kürt halkının acılarının seslendiricisi olan ve 1994 yılında Mazıdağı'nda çıkan çatışmada yaşamını yitirdikten sonra cansız bedeni korucular tarafından benzin dökülerek yakılan Ali Temel'in kafasının korucular tarafından vücudundan koparılarak farklı bir yere gömüldüğü ortaya çıktı.

DİYARBAKIR – Cesedi vahşice başından ayrılan  Ali Temel’in ruhu katillerini aramaya devam ediyor. Tanıkların anlatımı ile ortaya çıkan insanlık suçuna ilişkin Temel'in ailesi Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptı. 

Diyarbakır Cezaevi'nde yaşanılan vahşetin tanıklarından olan ve bestelediği parçalarla da Kürt halkının özgürlük mücadelesine büyük katkılarda bulunan sanatçı Ali Temel'in yaşamını yitirmesinin ardından korucular tarafından kafasının koparıldığı ve farklı bir yere gömüldüğü ortaya çıktı. 12 Eylül askeri darbesinin ardından uzun bir süre Diyarbakır Cezaevi'nde insanlık dışı işkence yöntemlerini hayata geçiren Esat Oktay'ın bu işkencelerine tanıklığının ardından 1992 yılında PKK'ye katılan Temel, bir ihbar sonucu 13 Temmuz 1994'te Mazıdağı kırsalında çıkan çatışmada Ali Kevci'yle birlikte yaşamını yitirdi. Çatışma sonrası yaşamını yitiren Temel ve Kevci'nin cansız bedenleri, Mardin Tugay Komutanlığı'ndan gelen asker ve bölgedeki korucular tarafından mazot ve benzin dökülerek yakıldı. Bu insanlık dışı vahşetle de yetinmeyen korucuların Temel ve Kevci'nin başını kopararak, kemiklerini farklı alanlara gömdüğü ortaya çıktı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.