Til Koçer'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Til Koçer'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor
Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) Til Koçer Sınır Kapısı'nı (Alyarubia) ele geçirmesinin ardından çatışmalar kent merkezine kaydı.

YPG'ye yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, YPG güçleri 25-26 Ekim gecesi, Irak ile sınırı olan Til Koçer bölgesinde silahlı gruplara yönelik 3 ayrı yerde etkili eylemler gerçekleştirdi. Havar Haber Ajansı'nın (ANHA) haberine göre, El Kaide silahlı gruplarına yönelik operasyonlar bugün saat 01.00'de başladı. Burada harekete geçen YPG birlikleri şiddetli çatışmalardan sonra Cihêşiyê ile Mehmudiyê köylerini silahlı grupların elinden kurtardı. Silahlı grupların Cihêşiyê köyü çevresindeki mevzileri de ele geçirildi. YPG'nin Til Koçer'de saat 03.00 sıralarında başlattığı ikinci operasyonda çetelerin karargâh haline getirdiği bir çimento fabrikası ele geçirildi.

YPG birliklerinin üçüncü operasyonu Suka Azad bölgesinde gerçekleştirildi. 04.00'da başlatılan bu operasyonda Musul-Til Koçer Sınır Kapısı ve Suka Azad bölgesi YPG'liler tarafından ele geçirildi. Habere göre, operasyonlarda El Kaide silahlı gruplarına ait çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Ancak ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bilgelere ulaşılamadı. Çatışmalarda, bir adet havan topu olmak üzere çok miktarda silah ve cephanenin YPG'liler tarafından ele geçirtildiği kaydedildi. 

Çatışmalar kent merkezinde yoğunlaştı 

Sınır kapısının YPG güçleri tarafından alınması ardından çatışmalar kent merkezine kaydı. Buradaki çatışmalarda şimdiye kadar silahlı gruplara ait bir tankın imha edildiği belirtilirken, El Kaide gruplarının YPG karşısında ağır kayıplar verdiği kaydedildi. 

7 köy ve 3 mezra kurtarıldı 

Til Koçer'de 23 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda toplam 7 köy ve üç mezranın YPG'liler tarafın ele geçirildiği belirtiliyor. El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile 25 Ekim akşam saatlerinde yaşanan çatışmaların sonucunda YPG güçleri Til Enter köyü ile Til Koçer ve Mehmudiye köyü arasındaki bir noktanın denetimini ele geçirmişti. 23 ve 24 Ekim günleri yaşanan çatışmalarda da YPG'liler dört köy ve üç mezrayı kurtarmıştı. YPG açıklamasında Sidêdiyê, Siha, El Werdiye ve El Biwêta köyleri ile El Kaide'nin askeri üs gibi kullandığı 3 mezranın silahlı gruplardan kurtarıldığını açıklamıştı. 

YPG ayrıca, "Birliklerimiz bu operasyonlarda 2'si 14,5 çapında, 2'si 12' çapında 4 uçak savar silahı, 6 BKC, 5 RPG roket atar, 3 BRNO, 18 Kalaşnikov marka silah, 1 tabanca, 4 anti tank mayını, 15 şarjör yeleği, 3 karnas suikast silahı, 21 RPG mermisi, 1 gece dürbünü, 6 askeri araç, 3 telsiz aracı çok sayıda mermi ve cephane ele geçirdi" açıklamasını yaptı.

DİHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.