Toplantıya bazı vakıflar neden davet edilmedi?

Toplantıya bazı vakıflar neden davet edilmedi?
Emekli Vakıflar Bölge Müdürü Kerem Serhatlı, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yapılan Vakıflar Bölge Müdürleri toplantısını değerlendirdi.

 

Dilek Akin / özel

 

Söz konusu toplantının Diyarbakır’da yapılmış olmasının sevindirici olduğuna değinen Serhatlı, toplantıya bazı vakıfların davet edilmemiş olmasını ise eleştirdi. Serhatlı, şöyle konuştu: “Diyarbakır’da Kurulu bulunan Hiçbir Mülhak, Yeni vakıf, Cemaat vakıf Mütevellileri davet edilmemiştir. Bu bariz bir eksikliktir. Vakıflar Genel Müdürlüğü yalnız Mazbut vakıfları temsil eder ve diğer vakıfları da denetleme görevini yerine getirir. Vakıflar yalnız Mazbut vakıflardan müteşekkil değildir. Gerek Mülhak, Yeni vakıf, cemaat vakıfları ile birlikte bir kül halindedir. Sayın Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sayın Vakıflar Genel müdürü Şehrimize teşrifleri sevindirici olmuş ancak diğer vakıflar davet edilmeyince bizlere üzüntü vermiştir.”

Diyarbakır’da önemli bir toplantı:

Diyarbakır’da yapılan Vakıflar Bölge Müdürleri toplantısına gerek bölge gerekse de Diyarbakrı’da bulunan bazı vakıfların davet edilmesini üzüntüyle karşılayan emekli Vakıflar Bölge Müdürü Kerek Serhatlı şunları söyledi: 9 - 10 Kasım 2017 tarihinde Diyarbakır’da Vakıflar Bölge Müdürleri toplantısı yapıldı. Toplantıya, Vakıflardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu. Vakıflar Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları. Daire Başkanları ve Bölge Müdürleri Katıldılar. Bu toplantının Bursa’da yapılacağı kararlaştırılmıştı. Ancak bundan vazgeçerek toplantıyı Diyarbakır’da yapılmasına karar verilmişti. Bu toplantının Diyarbakır’da yapılması sevindirici olmuştur. Ancak gerek Bölgedeki gerekse Diyarbakır’da Kurulu bulunan Hiçbir Mülhak, Yeni vakıf, Cemaat vakıf Mütevellileri davet edilmemiştir. Bu bariz bir eksikliktir. Vakıflar Genel Müdürlüğü yalnız Mazbut vakıfları temsil eder ve diğer vakıfları da denetleme görevini yerine getirir. Vakıflar yalnız Mazbut vakıflardan müteşekkil değildir. Gerek Mülhak, Yeni vakıf, cemaat vakıfları ile birlikte bir kül halindedir. Sayın Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Sayın Vakıflar Genel müdürü Şehrimize teşrifleri sevindirici olmuş ancak diğer vakıflar davet edilmeyince bizlere üzüntü vermiştir. Diyarbakır’da Kurulu Bulunan Örfioğlu Mülhak vakıflardan olup Türkiye’nin En büyük mülhak vakıflardandır. Şehrimize ekonomik bakımında çok faydası dokunmuştur. Hata yalnız Diyarbakır değil Batı illerinde de yatırımları olmuştur. Biz isterdik ki Sayın Başbakan Yardımcısı ve Sayın Genel Müdür Örfi oğlu vakfı Mütevellisi Olan Sayın M.cahit Göveni de davet ederek Vakfın yatırımları hakkında bilgi alarak ve en önemlisi de Vakıf Mütevellisini cesaretlendirilerek. Vakfın Diyarbakır’da Bir Üniversite kurulması hususunda teşvik ve tavsiyede bulunmaları isterdik. Ama maalesef bu hayırlı işe kimse teşebbüs etmemiştir. Zira hicri 942 tarihli vakfiyedeki emlakın 1139 yıl önce bu Amedi ailesinin dedelerinden kalma ve helal mülkleridir. Ve Dedeleri tarafından kısmen hayrat kısmen de evlatların iaşelerine tahsis edilmiştir. Bu zatın iradesi doğrultusunda en büyük dedeleri olan Ali Amedi Üniversitesi adlı bir üniversitenin kurulmasıdır. Lüks otellerin satın alınması vakf edenin iradesi ve arzusu dışındadır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.