TÜMMER Başkanı Raif Türk: Sektörün nefesi tükendi

TÜMMER Başkanı Raif Türk: Sektörün nefesi tükendi
Mermercinin genelge çığlığı!

Türkiye genelindeki mermerciler, yeni ocak izinlerini başbakana bağlayan genelgenin sektörü zor durumda bıraktığını, bu alandaki yatırımcıların nefesini tükettiğini bildirdi. TÜMMER Başkanı Raif Türk, mermercilerin rahat nefes alabilmesi için genelgenin bir an önce geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Türkiye'deki mermer sektörünü zor durumda bırakan 'yeni ocak izinlerini' başbakana bağlayan genelge sektördeki yatırımcıları ve sektör temsilcilerini harekete geçirdi. Türkiye Mermer Doğal taş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Raif Türk, Türkiye genelinde sektörün zor durumda olduğunu, yetkili birimlerin bir an önce harekete geçerek konuyu çözüme kavuşturması gerektiğini söyledi.

Gazetemizin merkezini ziyaret eden TÜMMER Başkanı Raif Türk, gazetemizin sahibi Ahmet Tanaman, yayın danışmanı Mehdi Tanaman ve yazarımız Naci Sapan'la görüştü. Gazetemize 'hayırlı uğurlu olsun' dileklerini ileten Raif Türk, gazetenin yayın politikasını beğendiğini, Diyarbakır'ın ve bölgenin böyle bir gazeteye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Konuya çözüm bekliyoruz

Mermer sektörüyle ilgili sorunlara değinen Türkiye Mermer Doğal taş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Raif Türk, yeni ocak izinlerini başbakana bağlayan genelgenin sektörün nefesini tükettiğini, daralan alanın rahatlayabilmesi için yetkililerin süratle konuya çözüm getirmeleri gerektiğini ifade etti. Genelgeden dolayı yeni saha arayışlarının sonuçsuz hale geldiğini söyleyen Raif Türk, genelgenin üretim, istihdam ve ihracatın gerektiğinin çok altında gerçekleşmesine neden olduğunu aktardı.

'Önümüz tıkanmış durumda'

Türk, "Ya genelge bir an önce iptal edilmeli yada ilgili birim bürokratları hızlı çalışmalı. Bizler, yüksek enerji, taşıma ve akaryakıt fiyatlarına rağmen her yerde ve her koşulda rekabet edilebilecek bir sektörü oluşturduğumuzu kanıtlamış bulunuyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Ancak, bütün madencilikte olduğu gibi mermerde de 16 Haziran genelgesiyle önümüz tıkanmış durumda'' dedi.

'Başbakana ulaşamadık'

Taşıma sektörünü ayakta tutan önemli bir sektör olduklarının altını da çizen TÜMMER Başkanı Raif Türk, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kazandıklarımızın önemli bir kısmını arama geliştirme çalışmalarında harcıyoruz. Göçü kaynağında kesiyoruz. Dağ başlarına yol, su ve elektrik götürüyoruz. Devlet bizim büyük ortağımız. Kazandığımızın yüzde 65-70'ini devlete ödüyoruz. Karşılığında istediğimiz ise, bürokrat engellerden kurtulmak, çalışmak ve üretmektir. Sayın başbakana ulaşmak ve sektörümüzün durumunu arz etmek için çok uğraştık. Fakat olmadı. Çaldığımız hiç bir kapı bizi o makama götüremedi. Kendimizi dinletemedik. Kendimizi dinletemediğimiz gibi ekranlardan da azarlandık.''

raif-turk--ziyaret--(1).jpg

raif-turk--ziyaret--(2).jpg

raif-turk--ziyaret--(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.