Tuncel: 2015'te ana muhalefet, 2019'da iktidarız

Tuncel: 2015'te ana muhalefet, 2019'da iktidarız
HDP İstanbul, Adana, Bursa, İzmir ve Antalya'da yerel seçim çalışmalarını büro açılışları ile hız kesmeden sürdürdü.

HABER MERKEZİ - İstanbul'da yurttaşlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, "30 Mart' ta çok başarılı bir şekilde çıkacağız. 2015'te ana muhalefet partisiyiz, 2019 yılında iktidardayız" dedi.

HDP, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da, 1. seçim bölgesi olan Anadolu yakasında ilk olarak Sultanbeyli Yavuz Selim mahallesindeki seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü yöneticileri, HDP'nin Sultanbeyli Belediyesi eş başkan adayları Asiye Kolçak ve Mehmet Şimşek, HDP MYK üyesi Avukat Züleyha Gülüm ve yüzlerce kişi katıldı. Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde kesilen kurdele ile gerçekleşen seçim bürosunun açılışının ardından Tuncel ve beraberindekiler Sancaktepe ilçesine bağlı Hamidiye mahallesinde kadın seçmenler için açılan kadın seçim bürosunun açılışına geçti. Yüzlerce kadının katıldığı açılış, alkışlar eşliğinde Tuncel ve kadınlar tarafından kurdelenin kesilmesi ile gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Tuncel ve beraberindeki heyet, buradan konvoy şeklinde bu kez Osmangazi mahallesindeki seçim bürosunun açılışına geçti. HDP'nin Sancaktepe Belediyesi eş başkan adayları Nahide Kılıç ve Engin Aras ile HDP MYK üyesi Enver İmrek, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu'nun da katılarak destek verdiği açılışın ardından ise Tuncel ve beraberindekiler, 1 Mayıs mahallesinde bulunan seçim bürosunun açılışını gerçekleştirmek üzere Ümraniye'ye geçti. Seçim bürosunun açılışında kurdeleyi kesen İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Döndü Ergin, zafere ulaşmak için 7'den 70'e herkesi seçim çalışmalarına destek sunmaya çağırdı. 
PKK ve KCK bayrakları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı açılışın ardından İkimiz Düğün Salonu'nda HDP'nin Ümraniye Belediye eş başkan adayları Saray Deniz ve Rıza Kahraman ile belediye meclis üyesi adaylarının tanıtıldığı şölene geçildi. Yüzlerce yurttaşın katıldığı şölende yurttaşlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, 30 Mart'ta seçim çalışmalarını zaferle taçlandıracaklarını söyledi. Tuncel, "2015'te ana muhalefet partisiyiz, 2019 yılında da iktidardayız. Yerelden iktidara geleceğiz" dedi.

tuncel-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.