Tuncel: Saldırılara sandıkta cevap vereceğiz

Tuncel: Saldırılara sandıkta cevap vereceğiz
HDP'nin Bursa mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Partimize yönelik saldırı yapanlar bu ülkenin özgürleşmesinden korkanlardır. Bu saldırılara 30 Mart'ta sandıkta cevap vereceğiz" dedi.

BURSA  Seçim çalışmaları kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in katılımı ile Bursa'nın Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi’nde yüzlerce kişinin katılımı ile miting düzenlendi. İstanbul'dan Bursa'ya seçim otobüsü ile gelen Tuncel'i, Yalova'da onlarca araçlık konvoy karşıladı. Araç konvoyuyla mitingin düzenleneceği Mevlana Mahallesi’ne geçen Tuncel'i miting alanında yüzlerce kişi "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı ile karşıladı. HDP Bursa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Nurkan Büyük Çelik ve Hasan Özaydın, HDP Yıldırım Belediyesi Eş Başkan adayı Hüseyin Armağan, HDP MYK üyeleri İsmail Şengül ve Bülent Parmaksız, YSGP Eş Genel Başkanı Naci Sönmez, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Züleyha Gülüm ve BDP Bursa İl Eş Başkanı Mehmet Özdilek'in katıldığı mitingde alana "Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz" pankartı asıldı. Mitingde yurttaşlar son dönemde HDP'ye dönük olarak gelişen ırkçı saldırıları, "HDP'ye uzanan eller kırılsın" sloganıyla protesto etti.

'Faşist saldırılar karşısında geri adım atmayacağız'

Mitingde ilk sözü HDP'nin Yıldırım Belediyesi Eş Başkan adayı Hüseyin Armağan aldı. "Faşist saldırılara inat bizler halkın kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz" diyen Armağan, yurttaşlara PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın gösterdiği barış iradesine, HDP'ye verecekleri oylarla destek olma çağrısında bulundu. HDP Bursa Büyükşehir Eş Başkan adayı Nurkan Büyük Çelik ise, HDP'ye yönelen ırkçı saldırılara tepki göstererek, "Faşist saldırılar karşısında geri adım atmayacağız. Ama bizi çekmek istedikleri provokasyonlara da gelmeyeceğiz" dedi. 1 yıl önce de Yıldırım ilçesinde Kürt yurttaşlara dönük yaşanan saldırıları hatırlatan Çelik, "Sizler duruşunuz ve verdiğiniz direnişiniz ile bunları boşa çıkardınız. Buradan faşist saldırılara karşısında direnenlere selam olsun" dedi. 

'HDP Türkiye ve Kürdistan halklarını ilk defa bu kadar yakın kıldı'

HDP Bursa Büyükşehir Eş Başkan adayı Hasan Özaydın'ın da sahneye çıkarak halkı selamlamasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel yurttaşlara seslendi. HDP'nin Türkiye halklarının özgürlüğü için yeni bir yola girdiğini belirten Tuncel, "HDP Türkiye ve Kürdistan halklarını ilk defa bu kadar yakın kıldı" dedi. Türkiye devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş'in idam kararının verildiği gün olduğunu hatırlatan Tuncel, Gezmiş'in yeni bir Türkiye inşası için yola çıktığını söyledi. Tuncel, "Baskılar ile idam kararları ile bastırılmak istenen devrimcilerin hayallerini, HDP bugün gerçekleştiriyor" dedi.

'Provokasyonlara sandıkta cevap vereceğiz'

HDP'nin Türkiye halklarına yeni bir umut olduğunu dile getiren Tuncel, "Bu umudu görenler bundan korkmuşlar ve partimize saldırıyorlar. Partimize yönelik saldırı yapanlar, bu ülkenin özgürleşmesinden korkanlardır" diye konuştu. Saldırıların bir merkezden örgütlendiğini ve Gladio'nun iş başında olduğunun altını çizen Tuncel, saldırganların amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını söyledi. Fethiye'de kaymakam kararı ile parti tabelalarının indirildiğini bununla kendilerine "HDP siyaseti bıraksın, Türkiye'de kaos olsun" diye mesaj verilmek istendiğini belirten Tuncel, "Ama buradan söylüyoruz; o tabela asılacak ve Türkiye'ye demokrasi gelecek. Bundan kaçışınız yok" dedi. Yaratılmak istenen provokasyonlara gelmeyeceklerini ifade eden Tuncel, bu provokasyonlara ve saldırılara 30 Mart'ta sandıkta cevap vereceklerini ifade etti. 

30 Mart’ta yerel seçimlerin sadece AKP, CHP ve MHP için değil HDP içinde bir referandum niteliğinde olduğunu aktaran Tuncel, "Bizler bu seçimde sandıklardan çok güçlü bir şekilde çıkacağız. Gelecek seçim ise iktidara yürüyeceğiz" dedi. Tuncel, HDP'ye verilen her oyun yönetime ortak olmak için verildiğini söyleyerek, 30 Mart'ta halkın kendi geleceğine oy vermesini istedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.