Tuncel: Türkiye halklarının alternatifinin HDP’dir

Tuncel: Türkiye halklarının alternatifinin HDP’dir
Türkiye genelinde 59 ilde toplumun tüm farklılıklarını gözeterek yerinden yönetimi güçlendirme hedefi ile seçime girecek HDP'nin Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Türkiye halklarının alternatifinin HDP olduğunu söyledi.

İstanbul-Türkiye genelinde 59 ilde toplumun tüm farklılıklarını gözeterek yerinden yönetimi güçlendirme hedefi ile seçime girecek HDP'nin Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Türkiye halklarının alternatifinin HDP olduğunu söyledi. "Rantı değil, kendimizi ve kentimizi yönetmeye geliyoruz" diyen Tuncel, dolayısıyla halkın yerelden demokrasi hareketine güçlü bir katılımını sağlayacak, kendi kendini yönetecek, yerelde kendi kaderini kendisi belirleyecek bir sistemi halkla birlikte inşa etmek istediklerini ifade etti.

'Milyonlar yeni bir sistem talep etti'

HDP'nin yeni bir parti olduğunu ancak Kürt siyasi hareketi ile Türkiye'nin demokrasi güçlerinin onlarca yıllık birimi ile kendini var ettiğini söyleyen Tuncel, "Dolayısıyla Türkiye'de genel olarak yeni bir sistem talebinin olması bir noktada HDP'nin önemini biraz daha arttırdı aslında. Bunu HDK'nin kongre çalışmasını yaptığımızda da gördük. Yerellere çalışmalara gittiğimizde HDK'nin temel çalışmalarını kabul gören noktalarından biri, yerelden siyaseti izlemesi, halkı sürece katması ve merkezi otoritelere artık güvenin kalmaması" diye konuştu. HDK'nin çok kültürlü yapısının dikkat çektiğini, birçok kesimin temsiliyetini içinde barındırdığını ifade eden Tuncel, HDP'nin de bu oluşum içinden partileşme sürecine gitmesinin önemli olduğunun üzerinde durdu.



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.