Türkiye'de kaç tane AVM var?

Türkiye'de kaç tane AVM var?
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ülkedeki AVM sayısının çığ gibi büyüdüğünü belirterek, son 10 yıl içerisinde AVM sayısının 62’den 310’a çıktığını söyledi.

Haber Merkezi-Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken, “Ülke ekonomisinde esnaf ve sanatkar bakımından büyük bir durgunluk yaşanmaktadır. Ancak dolar kuru yükselişini hızla sürdürüyor. Bu dövizde yaşanan yükselişler ve piyasadaki durgunlukla birlikte esnaf ve sanatkarın işlerinde önemli bir daralma yaşanmaktadır. Sermaye ile yarışında devamlı güç kaybeden, esnaf ve sanatkarımız Türkiye’nin her yerinde sıkıntı içerisindedir” ifadesini kullandı.

“16 yıl bekledik 3 ay daha bekleriz”

Perakende sektörünü düzenleyen yasanın 16 yıldır beklediğini de anlatan Palandöken konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi. “Perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarı istediğimiz ölçüde gündeme gelmedi. Gelse de yabancı sermaye lobileri bunu sürekli olarak engelliyorlar. Bu meselenin aşılması içinde artık geriye sayım başladı derken önceki gün yapılan açıklama ile perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı seçimlerden sonraya kaldı.”

“2014’de ciro beklentileri 75 milyar”

Türkiye genelinde AVM sayısının 310’a ulaştığını ve AVM’lerdeki toplam kiralanabilir alanın ise 8.7 milyon metrekareye çıktığını da anlatan Bendevi Palandöken şöyle devam etti: “AVM sayısı son 10 yılda yüzde 400 oranında arttı. 2015 yılına gelindiğinde kiralanabilir AVM alanı 13 milyon metrekareyi geçecek. Şuan 54 ilimizde AVM varken 2015 yılında AVM açılan il sayımız 60’a yükselecek. 2013 Kasım ayında en büyük ciro artışı hipermarket kategorisinde yaşandı. Hipermarket ciroları bir önceki yılın Kasım ayına göre yüzde 19 arttı. Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla AVM’lerdeki diğer alanlar kategorisi yüzde 17, genel kategorisi yüzde 11, yiyecek kategorisi yüzde 9, giyim kategorisi yüzde 8, ayakkabı kategorisi yüzde 6, teknoloji kategorisi yüzde 5 artış gösterdi. ”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.