‘TÜSİAD ekonominin yarısını üretiyor’

‘TÜSİAD ekonominin yarısını üretiyor’
TÜSİAD Başkanı Yılmaz, "Ben TÜSİAD'ın Başkanıyım ve Türkiye ekonomisinin yarısını üretiyorum. Eğer yabancı sermayenin nasıl hareket edeceğini Türkiye'de birisi söyleyecekse ben söylemek zorundayım" dedi.

 İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın katıldığı bir televizyon programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD Genel Kurulu’nda dile getirilen konulara ilişkin eleştirisine yanıt verdiği belirtildi. TÜSİAD'ın Genel Kurulu'nda olması gerektiği gibi bir dünya analizi ve sonra Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili dünyadaki gelişmelerden nasıl etkileneceğinin analizini yaptığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dünyada artık sermaye azalıyor. Sermayenin azaldığı bu ortamda, kalkınmasını finanse edebilmek için tüm kalkınmaya çalışan ülkeler dünyadan sermaye çekmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla bizim dikkat etmemiz lazım. Dünyadaki azalan sermayenin Türkiye'yi tercih etmesi için bizim de evimizin içini iyi süpürmemiz lazım. Evimizi, yatırım ortamımızı iyi hazırlamamız lazım. Tam dünyada bu gelişmeler devam ederken, aksine herkesi ürkütecek tedirgin edecek, 'Türkiye nerede? Nereye doğru yöneldi?' dedirtecek bir ortam yarattık. Bunu ben yaratmadım. Bu bir vakadır. Bu vakayı tespit edip gerekli uyarıda bulunmak, TÜSİAD Başkanı'nın görevidir. Ben bunu yaptım. Dolayısıyla, biz bu şartları sağlamazsak dünya sermayesi gelmez, ülkemizdeki sermaye de gelmez. Var olanlar da gider. Bu konuda biri bir söz söyleyecekse benden başka kim söyleyecek? Türkiye'deki yabancı sermayeli şirketlerin hepsi benim üyem. 'Niye uyarmadın?' diye bana sorarlar. Ben TÜSİAD'ın Başkanıyım ve Türkiye ekonomisinin yarısını üretiyorum. Eğer yabancı sermayenin nasıl hareket edeceğini Türkiye'de birisi söyleyecekse ben söylemek zorundayım, onlarla ben çalışıyorum. Dünyadaki muadil örgütlerle ben çalışıyorum. 'Türkiye'ye gelin, yatırım yapın' diye dolaşıyorum, anlatıyorum."

"Vatan hainliği söylemini reddediyorum"

Yılmaz, "Ben doğrusu vatanseverliğimi kimseye sorgulatmam. İşimi gücümü bırakmışım, uğraşıyorum. TÜSİAD Başkanı olarak, vazifemi TÜSİAD’ın bana yüklediği sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorum. Vatan hainliği gibi bir şey kabul edilemez. Bu kadar kolay vatan hainliğinden bahsedilemez" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.