'Tutsakların direnişi bizim direnişimizdir'

'Tutsakların direnişi bizim direnişimizdir'
Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki siyasi tutsakların eylemi devam ederken, aileler, çocuklarına uygulanan baskılara tepki göstererek, "Tutsakların direnişi bizim direnişimizdir" dedi.

BATMAN - Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki siyasi tutsaklar tarafından yılbaşından buyana başlatılan eylem devam ediyor. 6 gündür görüşe çıkmayan 103 siyasi tutsak, kapı ve ranzalara vurarak eylemlerini sürdürüyor. Cezaevi içindeki eyleme destek vermek amacıyla cezaevi önünde toplanan tutsak aileleri ise, bekleyişlerini sürdürürken,  çocuklarına çıkartılan uygulamaya karşı olduklarını ve eylem boyunca destek vereceklerini söyledi. Bir bacağı olmayan tutuklu Salih Şimşek'in eşi Kamile Şimşek, AKP hükümetine ve Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Benim eşim tek ayaklıdır. Tansiyon ve şeker hastalığı vardır. Bir yıla yakındır tutukludur. Benim eşim suçsuz tutukluyor. Bir an önce bırakmaları gerekirken halen tutuluyor" diye tepki gösterdi.

Tutsak Suat Oğuz'un annesi Hatice Oğuz da, "İstiyoruz ki bir an önce üzerlerindeki zulme son versinler. Zaten onlar cezaevinde eziliyorlar ve çürüyorlar. Bu yetmiyor şimdi de baskılar yapılıyor. Bizim isteğimiz tutsakların isteği yerine getirilmesidir" şeklinde konuştu.

6 yıl 3 ay ceza alan tutuklu Aziz Taşkın'ın annesi Türkiye Taşkın, tutukluların üzerindeki baskıyı hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini belirterek, tutsaklara bütün sosyal aktivitelerin tanınmasını istedi.

tutusak-(5).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.